A felejthetetlen program, ahol Toszkánát idéző borokkal kalauzolnak bennünket a kortárs művészetben

Mindannyian tudjuk, egy jó bor mellé tökéletes ételpárosítást találni nem egyszerű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen. Azonban, ha a szellemi táplálék felől nézzük, tudunk egy kellemes, hétfő esti programot, ahol a kivételes és ritka borokat különleges, kortárs tárlatvezetés kerekíti teljessé.

A MaxCity Art Incubator programsorozatának keretében 2021 őszétől igazán izgalmas boresteknek lehetünk résztvevői, ahol egészen egyedi módon az ízeken túl, az üveg mögé is láthatunk Európa országainak kiemelt borvidékeire és egyben csillapíthatjuk a kortárs művészet felé érzett visszafojthatatlan kíváncsiságunkat is.

Szeptember 13-án 19 órától, egy kellemes hétfő este alkalmával először nyílik lehetőségünk, hogy megtapasztalhassuk, milyen, mikor a bort kortárs művészet és a kortárs művészetet bor egészíti teljessé. Ezen az estén az egyedi stílusáról, az Onyx Head Sommelier-ként és Riedel nagyköveteként is ismert Angerman László mesterien szelektált borait kóstolhatják a programon résztvevők, mindezt ráadásul a Gallery MAX-ban, az ország egyik legújabb kortárs galériájának falai között.

Ezen a páratlan hétfő estén ráadásul egyetlen szempillantás alatt tehetünk kalandos borbarangolást az „olasz csizma” legszebb borvidékein, ínycsiklandó toszkán falatokkal karöltve, miközben Bojár Iván András művészettörténész kalauzol bennünket a Magyar Géniusz – FRISS című kiállításán. Megcsodálhatjuk és a szakszerű tárlatvezetésnek köszönhetően egy kicsit meg is érthetjük a Magyar Géniusz – Friss című kiállítást, ahol reflektorfénybe a magyar geometrikus absztrakt irányzat kerül és annak eleven, friss, életenergiáktól duzzadó mai működését mutatja be a festészet, a szobrászat és a fotográfia műfajain keresztül.

Ezzel párhuzamosan az ínyenc borkedvelők olyan tételeket kóstolhatnak az este folyamán mint: Bellini, Canella Prosecco, Gaja Promis 2018, San Leonardo Terre 2018, Toscana rosso 2019, Ricasoli Chianti 2016 és Pieropan Soave 2020.

blank

Hogy az esemény minél személyesebb, minél kényelmesebb lehessen, mindenképp érdemes a limitált számú, egységesen 9.900 Ft-ba kerülő jegyekre lecsapni, mely nemcsak a tárlatvezetést, a kommentált borkóstolót és mennyei toszkán falatokat foglalja magába, de a Szent Gellért térről 18:30-kor induló és ide 22:00 órakor visszaérkező, kijutást biztosító busz szolgáltatását is.

Az esemény védettségi igazolvánnyal látogatható, még több információ és jegyvásárlás ezen a linken érhető el.