Egy 2021-es felmérés szerint Budapest a világ 29. legjobb városa

A Time Out magazin 27 ezer embert kért fel, hogy rangsorolja kedvenc városait a világon 2021-ben. Íme a lista!

A felmérés érdekessége, hogy a Time Out ezúttal nem csak a városok gasztronómiai felhozataláról és kulturális életéről kérdezte a válaszadókat, hanem elsősorban arra voltak kíváncsiak a szerkesztők, miket sikerült elérnie egy-egy városnak az elmúlt 18 hónapban, melynek nagy részét a járvány miatti lezárások árnyékolták be. Idén nagyobb hangsúlyt kaptak tehát a következők:

  • közösségi kezdeményezések,
  • zöldterületek,
  • és fenntarthatóság.

A lista 29. helyén végzett Budapest, amelynek a Time Out írója szerint nem csupán lenyűgöző építészete miatt van kiérdemelt helye a legjobbak között. „A koronavírus-járvány miatt bezárni kényszerültek a VII. kerületi bárok, így a város társasági életének központja átköltözött a belvárosból a zöldebb részekre, népszerűbbé váltak a budai kirándulások, a folyómenti iszogatások és a piknikezés a parkban. […] Elindult pár kezdeményezés a kültéri helyek fejlesztésére vonatkozóan, amilyen például a Duna-part Parlament előtti szakaszának gyalogossétánnyá alakítása, és nagyon örülünk neki” – írja Jennifer Walker, a Time Out Budapesten élő újságírója.

A felmérés szerint a világ legjobb városa 2021-ben San Fransisco, amelyet Amsterdam és Manchester követ. A Time Out listájának többi szereplőjéről ITT olvashattok bővebben.