A Szabihíd nyomán szerveznek új, városi fesztivált a VIII. kerületben

A VIII. kerületi Bacsó Béla utca megnyitott szakasza ad helyet szeptember 17-19. között a Szabihíd-OFF / Our Space fesztiválnak, amely a korábbi években a külföldiek és a helyiek körében egyaránt népszerű Szabihíd projekt hiányát igyekszik feledtetni velünk.

Újra lesz közösségi reggeli, csak most a Rákóczi téren – Fotó: Pallag Sára/Szabihíd Facebook

A név és a helyszín igen, de a cél nem változott: kulturális és közösségi programokon keresztül újra felfedezni a várost, valamint megmutatni a budapestieknek és az idelátogatóknak, hogyan tehetjük kellemesebbé köztereinket, hogyan tölthetjük meg őket élettel. Csupán egy eltérés van: a Szabadság híd és a Duna helyett Pest egyik megújult zöld közterülete lesz közösségi terünk.

A Szabihíd-OFF fesztivált a legkülönfélébb művészeti programok teszik színessé. Az ismert előadók mellett feltörekvő művészekkel éppen úgy találkozhatunk, mint amatőr csoportokkal, és ami a legfontosabb: egymással.

A programkínálatban a családi programoktól (bábelőadások, színházi kalandjáték) a közösségi programokon (közösségi reggeli, társasjáték-délután) és előadó-művészeti eseményeken át (tánc és színház) a koncertekig minden megtalálható majd az esemény iránt érdeklődők számára. Minden esemény ingyenes, a részletes program rövidesen elérhető ITT.

Fotó: Spengler László/Szabihíd Facebook

Szeptember 18-án 13 órától – a programsorozattal párhuzamosan – a körút túloldalán a MindSpace és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében a Bródy utcaünnep is szeretettel várja az érdeklődőket. Lesz közösségi ebéd a Gasztrohőssel, zenés-éneklős felvonulás, workshopok és felolvasást is tartanak a 100 szóban Budapest történetíró pályázat tavalyi legjobbjaiból. Bővebb infó hamarosan ITT.