Már látogatható a 38 év után gyönyörűen felújított Nádasdy-kastély

Augusztus 3-tól újra látogatható a 38 év után megújult, mesébe illő Nádasdy-kastély a Fejér megyei Nádasdladányban.

Fotó: TSPC

Az Egyesült Királyságot idéző kastély páratlan érték, amely most már megújult terekkel és egész évben ingyen látogatható parkkal várja a látogatókat. Az új fejlesztéssel visszaállították azt a gazdagságot, amelyben a főúri családok élhettek, s ezt most már a helyiek és az egész ország megtekintheti.

Az augusztus 3-tól újra látogatható Nádasdy-kastély fejlesztése során megvalósult a 29 hektáros kastélykert revitalizációjának első üteme, amely közvetlenül érintette a megújuló tavat és a körülötte lévő sétányt. Az egykor kiszáradt tavon most csónakázási lehetőség és kipróbálható vitorlásmodellek várják a látogatókat.

blank
Fotó: TSPC
blank
Fotó: Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram

A kétezer négyzetméteres kastélyépületben befejeződött a földszint rekonstrukciója, elkészültek a gombamentesítési feladatok, korszerű múzeumshop, vetítőterem, kávézó és múzeumpedagógiai foglalkoztató létesült. Ezeken túl a pincében és az emeleten üzemeltetési és kiszolgálótereket alakítottak ki.

Az Ősök csarnokába restaurálás után visszakerültek az eredeti, a Nemzeti Múzeum Történelmi Képcsarnokában őrzött portréfestmények, ezzel teljes egészében hitelesen helyreállt Magyarország legszebb ősgalériája. A portrékon szereplő családtagok az izgalmas élettörténetüket önmaguk mesélik el animációs filmen.

blank
Fotó: TSPC
blank
Fotó: Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram

Az eredetihez hasonló enteriőrök és a modern, digitális technológia révén a látogató betekintést nyerhet a kastély történetébe, mindennapjaiba, használhatja a replika bútorokat, lapozhatja a korabeli újságok másolatát, kávét, süteményt fogyaszthat az egykori ebédlőben, mintha csak vendégségben járna a családnál.

Elérhetőség:

8145 Nádasdladány, Kastélypark 1.
nadasdykastely.hu
K-V: 10.00-18.00

Korábbi cikkünkben még több mesébe illő kastély találtok: