7 hektáron, környezettudatos szemléletben álmodják újra Pünkösdfürdő parkját

A munkálatok már javában zajlanak a modern szemléletben megújuló, méghozzá 7 hektáron elterülő Duna-menti pihenőpark létrehozása nyomán. És mindössze három hónap múlva már élvezhetjük is annak minden pozitív hozadékát.

Kép: obuda.hu

A csaknem 7 hektáron elterülő környezettudatos pihenőpark a III. kerület mentén, Pünkösdfürdőn kerül kialakításra. A környezettudatos és innovatív szemlélettel tervezett park itt nemcsak ökologikus értelembe véve lesz új a fővárosi közparkok sorában, hanem fenntartható zöldfelületeivel és többfunkciósra tervezett működésével is egyedülállót alkot.

A terület a Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen kerül kialakításra és érdekessége, hogy a területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztották. A parkot használók igényei szerint annak egyes területei jobban elkülönülnek majd egymástól, az ott kialakított zónák más-más funkcióval rendelkeznek majd, ez teszi majd lehetővé, hogy a parkban pihenőket ne zavarja a sportpályák zaja vagy épp a kerékpárosok és a kutyával érkezők kikapcsolódása ne ütközzön semmiféle akadályba.

Kép: obuda.hu

A többfunkciós park ezzel igyekszik majd megtalálni az egyensúlyt az ember, illetve a helyi növény- és az állatvilág között, így  lehetőséget biztosít majd pihenésre, játékra, sportra és piknikezésre ugyanúgy, mint rácsodálkozásra a természet értékeire és szépségére.

A sík területrészeken játszótér, pétanque pálya, fitness állomás, homokos strandröplabdapálya és sportpálya kerül kialakításra, de lesz a kutyások számára egy integrált parkrész és külön agility pálya is létrehozva. A gátoldal 685 fával, több ezer cserjével és évelővel gazdagodik és nem kevesebb mint 1,5 km-es szakaszon biztosít majd árnyékot. A teljes komfortot közvécé, piknikasztalok, sütögetőhelyek, napvitorlás játszótér, esőbeálló és kerékpáros pihenő is szolgálja majd.

blank
Kép: fokert.hu

A park egészét egy kanyargó sétaútra tervezett interaktív tanösvény színesíti, amivel a főváros és a park tervezőinek célja, hogy mindenki, aki ide ellátogat, a lehető legtartalmasabban tölthesse el a szabadidejét. Sokat nem kell már várnunk, hiszen a park átadását október 31-re tervezik.

Forrás: obuda.hu/fokert.hu