5 kihagyhatatlan étterem Budapesten a tökéletes nyári estékhez

Meghitt nyárestéinket Pesten vagy Budán töltve, a világ számos más pontjára kalauzolnak bennünket és hoznak hangulatba a főváros kiválóbbnál is kiválóbb, városi égbolt alatt berendezett falatozói.

Fióka

A Városmajori parknál található Fióka már távolról csalogatja a vendégeket, a különleges épületnél pedig csak a fantasztikus belső tér és a tágas, barátságos kerthelyiség egyedibb. Tipikusan olyan hely, ahol végtelen órákat lehet eltölteni anélkül, hogy észrevennénk – barátokkal, párban vagy akár egyedül. A Fióka állandó étel- és italkínálata szezonális finomságokkal egészül ki minden évszakban, így a rántott mangalicakaraj bécsi burgonyasalátával ugyanúgy a menüsor éke lehet, mint egy korábban soha nem kóstolt kulináris alkotás. A kifogástalan fogásokat több mint 50 tételes borlap kíséri, amelyen a klasszikusok mellett egy-egy újdonság is felbukkan olykor-olykor.

1122 Budapest, Városmajor utca 75.

Beerstro 14

A Beerstro 14 nevében ott rejtőzik a kiváló kraftsörök és a bisztrókonyha ötvözete, amiből már rögtön sejthetővé is válik, hogy náluk bizony nagy hangsúlyt fektetnek a sörkínálatra: 14 csapon a könnyű lágertől a legvadabb imperial stoutig minden megtalálható a laza, fesztelen környezettel hívogató József körúti bisztróban. A jéghideg frissítők mellé impozáns étlap társul, amelyen nem csak sörkorcsolyák, hanem tekintélyes bisztrófogások és minőségi steakek is helyet kaptak. A jobbnál jobb steakfogásokat például nádudvari beszállítótól, minőségi alapanyagokból készítik, ilyen például a ribeye vagy a picanha. A Beerstro célja tehát, hogy felébressze a budapestiekben az igényt a minőségi sör- és steakfogyasztás iránt.

1085 Budapest, József krt. 35.

Pingrumba

Már bő egy év eltelt azóta, hogy a pesti bulinegyed közkedvelt Dobrumbájának kerthelyiséges kistestvére, a Pingrumba megnyitotta kapuit. Az azóta eltelt időszakban a Széll Kálmán tér északnyugati csücskében található vendéglátóhely belopta magát a budapestiek szívébe a maga különleges, keleti ízeivel és határtalan vendégszeretetével. Idén nyáron pedig hét új fogással rukkoltak elő, melyek között olyan finomságokat találunk, mint a Bombay masala ráknyárs név alatt futó, indiai fűszerekben pácolt, faszénen sült királyrák koktélparadicsommal, újhagymával, aiolival és chutney-val vagy a már most bombasikernek ígérkező, faszénen sült karfiol tahinivel, grillezett római salátával és citrusos paradicsomsalsával.

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 6.

blank

Essência Restaurant – Tiago & Éva

Portugália szívébe enged bepillantást a belvárosi Sas utcában fellelhető Essência Restaurant – Tiago & Éva. Az étterem július elején ünnepelte fennállásának első évfordulóját, de már most látható, hogy az elmúlt évben letette névjegyét a budapesti és nemzetközi vendéglátás asztalára egyaránt. A hely a portugál-magyar konyha különleges kapcsolatát és modern ízeit csalogatja elő, míg a fogásokat a tulajdonosok gyermekkori emlékei ihlették, ami már önmagában is garancia az otthonos hangulatra. A nyár és az ősz folyamán megrendezésre kerülő örömfőzések alkalmával ráadásul az Essência felkerekedik, és Tiago Sabarigo több vidéki helyszínt bejárva mutat ízelítőt az élet és étel esszenciájából.

1051 Budapest, Sas utca 17.

blank

Ipanema Budapest

Nem máshova, Latin-Amerikába kalauzol minket a The Ritz-Carlton, Budapest luxusszállodájában megnyílt autentikus ízvilágú Ipanema Brazilian Grill étterem. Az ikonikus hely Brazília folyton pezsgő nagyvárosi nyüzsgésével hozza latin hangulatba az egyedülálló élményre éhes közönséget, akik nem restek ellátogatni a belvárosi égbolt ölelte, tetszetős teraszukra. A kapuit déltől szélesre táró Ipanema mennyei, már-már egzotikus ízvilágával, eredeti brazil churrasco-élményével több mint egy étterem, mely nyitása alkalmából többféle akcióval is kedveskedik vendégeinek: látogassatok el ide 17:30 és 19:00 között, és válasszatok a csak ekkor élő különleges ajánlataik közül.

1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10.

blank