Térkép készült a Tisza-tó legjobb strandjairól, vendéglátóhelyeiről és látnivalóiról

Játékos és informatív térképet készített a Tisza-tóról az Aktív Magyarország. A Tisza-tavi Kalandtérkép célja, hogy az ide érkezőkkel megismertesse a tó vízrajzát, valamint bemutassa a legfontosabb turisztikai desztinációit, színvonalas gasztronómiai helyeit és persze a strandjait, kikötőit is.

A Tisza-tavi Kalandtérkép célja az aktív pihenés és az élmények játékos formában történő megjelenítése, valamint a legfontosabb turisztikai információk közérthető átadása. Ezért a térkép nem a méretarányosságra törekedett, hanem érdekes helyszínek és útvonalak bemutatására. Pont emiatt számít hiánypótlónak.

A térkép egyik oldala vizuálisan mutatja be a tavat és a környék érdekes helyeit, látványosságait, a másik oldalon pedig részletes leírást, elérhetőségeket nyújt. Összesen 28 vendéglátóhely, 28 látnivaló, 8 strand és 18 kikötő jelenik meg a térképen, emellett kerékpár-, kenu-, illetve SUP-bérlési lehetőségekről is tájékozódhatnak az olvasók.

Megtudhatjuk belőle például azt is, hogy hol található a Tisza-tó legöregebb tölgyfája, vagy miért hívják Mesehídnak a vasúti hidat, de olvashatunk benne Magyarország egyetlen függőcsatornájáról, vagy a kiskörei hallépcső céljáról.

A térkép a Tisza-tó két biciklis körét is jelzi, melyek végig vízpart mentén haladnak. A rövidebb, 64 kilométer hosszú kör áthalad az idei évben az Év Kerékpárútjának választott Poroszló-Tiszafüred szakaszon is.

A kalandtérképet megtalálhatjuk a legtöbb Tisza-tavi szolgáltatónál, étteremben, tourinform irodában, de digitális formában is letölthető INNEN.