A szőke folyó egy lendületes kanyarulata rejti a Tisza tengerpartját

Budapesttől délkeletre a Tisza egy lendületesebb kanyarulatában találjuk a folyó egyik, ha nem a legszebb, a Tisza tengerpartjaként is hívott partszakaszát.

Fotó: Körös-torok Facebook-oldala

Keresve sem találni olyan embert most, aki ne vágyna hűs, homokos, hullámos tengerparti élményre. A jó hír viszont, hogy ehhez elég autóba, vonatra vagy buszra pattanni és meglódulni hazánk délkeleti része felé.

Budapesttől másfél órányi autóútra ugyanis Csongrádon, a Körös torkolatával szemben található homokföveny 700 méter hosszan és 30 méter szélesen nyújtózik el a lábunk előtt.

Nem véletlenül kedvelt társasági és kikapcsolódásra maximálisan alkalmas helyszín, hiszen a számtalan nappali és esti program mellett jó egyszerűen a nap melengette homok után a 25-27 ºC-os vízben lehűteni a lábunkat.

A sekély víz kisgyerekeknek és kisgyermekkel érkező családoknak nyújt élményt, a part pedig a strandröpladásoknak, focizó fiataloknak és a napozóknak kedvez.

blank
Fotó: Körös-torok Facebook-oldala

Strandélmény sincs természetesen hamisítatlan strandételek nélkül, a büfékben ezt a vágyunkat csillapíthatjuk, míg az éttermek a regionális specialitásokba engednek bepillantást és belekóstolást.

A kisgyermekes családok kényelmét a látogatóközpont szolgáltatásai biztosítják: pelenkázó, szoptatóhelyiség, melegítőkonyha, de játszótér és játszósarok is rendelkezésére áll a kisgyerekkel érkezőknek.

Az eddigiek fényében teljesen érthető, ha vannak akik meghosszabbítanák tengerparti nyaralásukat, számukra számtalan szálláslehetőség kínálkozik.

Mivel a Körös-torok minden évszakban más és más, különleges arcát mutatja, így nemcsak a mediterrán hangulatú nyarak alkalmával, de ősszel és tavasszal, sőt még télen is érdemes felkeresni ezt a békés vidéket.

blank
Fotó: Csongrádi Körös-torok Facebook-oldala

Az évszakok váltakozása a legváltozatosabb kikapcsolódási formákra ad lehetőséget, ha úgy tetszik, hódolhatunk horgászszenvedélyünknek, a vízi sportoknak, a töltésen húzódó kerékpártúráknak, de tehetünk felfedezőtúrát az ártéri erdőkben is.

Válasszuk bármelyiket az egyedülálló elhelyezkedés, a varázslatos környezet testi és lelki felüdülést hoz majd minden idelátogató számára.

Elérhetőség:
Csongrádi Körös-torok
6640 Csongrád, Körös-torok
www.csongradikorostorok.hu