A szőke folyó egy lendületes kanyarulata, ami a Tisza tengerpartját rejti

Budapesttől délkeletre a Tisza egy lendületesebb kanyarulatában találjuk a folyó egyik, ha nem a legszebb, a Tisza tengerpartjaként is hívott partszakaszát.

Keresve sem találni olyan embert most, aki ne vágyna hűs, homokos, hullámos tengerparti élményre. A jó hír viszont, hogy nem kell hozzá külföldi oldalakat böngészni és repülőre szállni, elég autóba ülni, vonatra vagy buszra pattanni és meglódulni hazánk déli vége felé, hiszen Budapesttől másfél órányi autóútra Csongrádon, a Körös torkolatával szemben található homokföveny 700 méter hosszan és 30 méter szélesen nyújtózva a lábunk előtt, bizony minden eddigi elképzelést felülmúl.

Nem véletlenül kedvelt társasági és kikapcsolódásra maximálisan alkalmas helyszín, hiszen a számtalan nappali és esti program mellett jó egyszerűen a nap melengette homok után a 25-27 ºC-os vízben lehűteni a lábunkat. A sekély víz kisgyerekeknek és kisgyermekkel érkező családoknak nyújt élményt, a part a strandröpladásoknak, focizó fiataloknak és a napozóknak kedvez.

Strandélmény nincs természetesen hamisítatlan strandételek nélkül, a büfékben ezt a vágyunkat csillapíthatjuk, míg az éttermek a regionális specialitásokba engednek bepillantást és belekóstolást. A kisgyermekes családok kényelmét a látogatóközpont szolgáltatásai biztosítják: pelenkázó, szoptatóhelyiség, melegítőkonyha, de játszótér és játszósarok is rendelkezésére áll a kisgyerekkel érkezőknek.

Az eddigiek fényében teljesen érthető, ha vannak akik meghosszabbítanák tengerparti nyaralásukat, számukra számtalan szálláslehetőség kínálkozik. Mivel a Körös-torok minden évszakban más és más, különleges arcát mutatja, így nemcsak a mediterrán hangulatú nyarak alkalmával, de ősszel és tavasszal, sőt még télen is érdemes felkeresni ezt a békés vidéket.

Az évszakok váltakozása más és más kikapcsolódási formákra ad lehetőséget, ha úgy tetszik, hódolhatunk horgászszenvedélyünknek, a vízi sportoknak, a töltésen húzódó kerékpártúráknak, de tehetünk felfedezőtúrát az ártéri erdőkben is. Válasszuk bármelyiket az egyedülálló elhelyezkedés, a háborítatlan csönd, a varázslatos környezet testi és lelki felüdülést hoz majd minden idelátogató számára.

Elérhetőség:
Csongrádi Körös-torok
6640 Csongrád, Körös-torok
www.csongradikorostorok.hu