Új kulináris és kulturális fellegvár nyílik a Balaton-felvidék festői lankái között

Koncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal és egyedülállóan erős gasztronómiai kínálattal várja vendégeit a Balaton legújabb kulturális és kulináris központja, a Szigliget Várudvar.

A Várudvarban debütál a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett, itthon pedig médiasztárrá avanzsált Rácz Jenő új street food koncepciója, a “nem rossz”. A szintén Michelin-csillagos Costes márka is kitelepül hamburger és grillételeivel, és legkedveltebb magyaros tésztaételeiből hoz ízelítőt a Nudli. A nápolyi pizzák éllovasa, a Digo Pizza is saját, fatüzelésű kemencéjével lesz jelen egész nyáron. Az édesszájúakat Kató néni kürtöskalácsa és az Unicone télifagyija várja, mindehhez pedig a Nespresso biztosít különleges kávékínálatot.

Az egész nyáron át tartó koncertsorozat alatt a legnépszerűbb hazai előadók – többek között a Belga és a Wellhello – lépnek majd újra közönség elé a Szigligeti Vár tövében. Emellett a szabad ég alatt élvezhető színházi előadások programsorozatában a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Centrál Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Játékszín és a Soproni Petőfi Színház is színpadra állítja darabjait. A Várudvar sokszínű kulturális rendezvénysorozatát a Centrál Színház New York-i komédia előadása nyitja június 26-án.

Palágyi Eszter főztjének rengeteg rajongója akad itthon és külföldön egyaránt. Azonban mióta elhagyta a Costes konyháját, az elmúlt években nem volt lehetőség élvezni a rendkívül kreatív fogásait. Most végre ezen a helyszínen megnyitja a nevével fémjelzett, egész évesre tervezett Szigliget Várudvar Éttermet, ahol saját stílusában ötvözi a fine dining stílust a balatoni lazulással.

A kiváló étkek és kulturális programok mellett a helyszín is rendkívüli, egyszerre látványos és hangulatos, így a látogatók minden érzékszervüket egyszerre kényeztethetik majd.

Elérhetőség

Szigligeti Várudvar
www.facebook.com/szigligetvarudvar
8264 Szigliget, Kisfaludy utca 30.
Nyitás: 2021. június 26.