20+ szuper hétvégi program Budapesten és környékén
- 2021. június 17-20. -

Ezen a héten is összegyűjtöttük nektek a legjobb hétvégi programokat Budapesten és környékén. Filmhét, borkóstolás, koncertek, nyitóbulik, fesztiválok és vásárok – ez mind rátok vár, csak ki kell választanotok a hozzátok illőt!

Csütörtöki programok

Újra felvillan – Dürer Kert nyitóhétvége

A XI. kerületben a Vízpart utca 1. szám alatt egy új korszak kezdődik a Dürer Kert 13 éves történetében. A félig még épülő helyen meccsvetítésekkel és DJ-kkel várnak benneteket.

Japán Filmhét – Japanese Filmweek 2021 (egész héten)

Egy év kihagyás után ismét a Toldi moziba csábítanak a jobbnál jobb kortárs filmek, ugyanis újra itt a Japán Filmhét. Főként 2019-ben készült művek kerülnek a vászonra, melyek nem csupán a szigetország változatos tájait mutatják be Nagasakitól egészen Hokkaidóig, de közös témájuk a nehézségekkel való szembenézés és a továbblépés egy remélhetőleg boldogabb jövő felé.

Bartók Béla Bál – utcazene fesztivál (péntekig)

Háromnapos utcazene fesztivál a Bartók Béla úton. Üljetek be bárhová egy vacsorára, egy pohár borra, sörre, vagy sétáljatok a helyek között egy limonádéval, fagyizzatok egyet, és hallgassátok meg a számtalan fellépő bármelyikét.

Ha a meccsnézést választanád hétvégi programként, tudunk néhány jó helyet:

Punnany Massif – Budapest Park

A tavalyi nagy sikerű Punnany klubkoncertek után a srácok egy igazi, nagyszabású műsorral készülnek, ahol végre újból több ezer ember adhatja át magát az élménynek. Lesz Mosoly, elrepülhetsz TOKIIIOOOOO-ba, a ráadásban eljárhatjátok az Utolsó táncot – a lényeg, hogy Neked csak két dolgod van: Engedd el, és Élvezd!

Pénteki programok Budapesten és környékén

Szeláví! Fesztivál (péntek-vasárnap)

A festői Pilisborosjenő ad otthont a fesztelen kikapcsolódást ígérő Szeláví! családias kisfesztiválnak június 18. és 20. között. A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület épp a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található, csodás rálátást kínálva a településre és annak természeti értékeire. A lélegzetelállító tájon túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és kézműves vásár mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! Fesztiválnak.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

III. Budakörnyéki Sörfesztivál

Ismét együtt kóstolhatjuk a remek söröket Budakeszin. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezésében a Fő utcai parkban megkóstolhatjuk Budakeszi sörét is. A nívós italkínálathoz extra gasztro, zenei és kulturális élmények társulnak.

Kodachrome (Simon & Garfunkel-dalok) // TRIP Terasz

Valamikor a ’90-es években két srác, Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik hatására, rongyosra hallgatta a Simon and Garfunkel kazettáit. A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örökérvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Budapesti hétvégi programok

Cabaret Medrano / Malacka és a Tahó // Barlang, Szentendre

A Cabaret Medrano együttes egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a jazz és a sanzonok világa.

Middlemist Red lemezbemutató koncert // Flanger Kids – MONYO Land Grand Opening

E hét pénteken végre megnyílnak a MONYO Land kapui. Kőbányán különleges MONYO sörökkel, a Tuning Burger szuper fogásaival és pesze szuper koncertekkel várnak benneteket. Hazánk egyik legizgalmasabb megszólalású zenekara, a Middlemist Red itt nyitja a koncertszezont.

Budapesti programok szombaton

Szent Iván-éji vigadalom a Lázár Lovasparkban június 19-én

A Lázár Lovaspark szombaton 15 órától Szent Iván éji vigadalomra várja vendégeit! A délután folyamán erdei kocsikázásra, farmlátogatásra, gyerekeknek pónilovaglásra van lehetőség, majd ahogy lemegy a nap, esti lovasbemutató és tűzugrás biztosítja a szórakozást. A vacsora mellett pedig cigányzenével gondoskodunk a remek hangulatról!

További infó és jegyek: jegy.lazarlovaspark.hu

Bródy utcaünnep

Idén újra fesztiválozni hívják az összes Bródy utcai szomszédot és a Palotanegyed rajongóit. A Gutenberg tértől a Pollack Mihály térig lesznek koncertek, programok és feladatok kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vegan Weekend Market (szombat-vasárnap)

Az Allee szomszédságában fekvő Kőrösy József utca június 19-én és 20-án nem mássá, mint megidézett vegán mennyországgá avanzsál, ahol ínycsiklandó street food fogások falatozása közben tölthetjük fel minden földi jóval a megfogyatkozott vegán készleteinket.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Tűfokán Helyett (Kampec Dolores + Zsolt Sőrés and the GNOISES lemezbemutató)

Idén elmarad a Tű Fokán Művészeti Fesztivál, helyette egy kis bevezető nyár eleji mókázást raktak össze a szervezők, ahol egy különleges helyszínen gyűlhetnek össze az összművészeti rajongói.

Cseh Tamás – Váróterem – Városmajori Szabadtéri Színpad

A mintegy 800 férőhelyes szabadtéri színpad Budán, a Városmajor szívében kapott helyet, ahol június 17-én egy különleges előadásnak lehetünk részesei. A Városmajortól nem messze, az egykor a Vízivárosban lakó Cseh Tamás egyik közismert dala, a Váróterem elevenedik meg a színpadon egy szcenírozott előadás keretében, amelyen természetesen nem csak ez az egy Cseh Tamás-szerzemény fog elhangozni. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda, az előadás keretét és ívét adó dalok először ezen az estén csendülnek fel a budai színpadon, vélhetően nem utoljára.

Ha inkább csak kiülnél egy teraszra meginni egy fröccsöt:

Újra Hobo klubest a Muzikumban!

A május 22-i telt házas Hobo-koncert után újra a Muzikumban lép fel Földes László és legénysége. Ez alkalommal állókoncert lesz, hogy ne érje szó a ház elejét.

Fran Palermo // MONYO Land, DLRM – Grand Opening Hétvége II. Nap

A budapesti klub- és zenei élet megkerülhetetlen bandája, a Fran Palermo viszi tetőfokára a hangulatot a június 19-én a Monyo Land színpadán, ahol a nem e világi mediterrán légkör és a négy nemzet összefonódásából született különleges hangzás szakít ki minket a valóságból.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Irie Maffia 15., vendég: DJ Elf – Budapest Park

Magyarország egyik legismertebb szupergroupja ismét a színpadon. Egy új 15 éves jubileumi nagylemezzel és egy eddig soha nem látott nagyszabású turnéval tér vissza 2021-ben az Irie Maffia.

Tesco Disco ✘ A38 tetőterasz nyitó

A város egyik legmenőbb bulisorozata a most nyitó tetőteraszon, ahol a 80-as évek legslágeresebb zenéitől az indie-án át a modern elektróig bármi felcsendülhet.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén

Szent Iván-éj a Dunánál

Szent Iván éjszakája, azaz június 23-a idén szerdára esik, így a dolgozó ember mi mást tehet, minthogy pár nappal előrehozva a jeles napot, a június 20-ai hétvégén megünnepli az év leghosszabb nappalát és legrövidebb éjjelét. A néphagyomány szorosan összeköti a tüzet mint a megtisztulás ősi jelenségét a Szent Iván-éjjel, amelyen a népek a bő termés reményében hajnalig táncoltak a tűz körül. Nem lesz ez másként június 20-án a Szentendrei-szigeten sem, ahol egy bográcsozós-fürdőzős, nappalból éjszakába nyúló esemény szerveződik. A fesztelen Duna-parti matinén közös zenélésre, táncra, naplementenézésre, tábortűzre, evés-ivásra és jó hangulatra érdemes számítani.

Hangulatos Borangoló a Pátyi Pincehegyen

A program során megismerkedhetünk a Hangulat Pincével, valamint egy hangulatos séta során az egyedülálló Pátyi történelmi pincehegy is bemutatásra kerül. Közben az Etyek-Budai borvidék díjnyertes boraiból lehet 3 tételt kóstolni, etyeki és pátyi pincészetektől, borkorcsolyának pedig helyi finom pogácsát kínálnak.

Sunday Session ►DJ Palotai // Yeromos ► A38 Hajó ► Orrterasz’21

Az 5. születésnapját ünneplő Sunday Session sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára.
DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak. A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.