A legjobb nyári filmek: 12 film, ami a nappalidba hozza a vízparti hangulatot

Sajnos nem lógathatjuk a nyár minden napján a lábunkat egy vízparton, viszont bármikor megnézhetünk egy filmet, amelyben mások teszik ezt. Összegyűjtöttünk nektek 12 olyan filmet, mely egészen más hangulatú lenne, ha nem egy tenger, óceán vagy tó partján játszódna.

Bolondok aranya

Finn (Matthew McConaughey) még mindig a volt felesége (Kate Hudson) után fut, már amikor éppen nem a Tapsi Tatának nevezett gengszter elől menekül. Mindeközben, nyolc év keresés után, végre rábukkan a Karib-tengeren 1715-ben eltűnt, legendás királynői hozomány lelőhelyére. Most már csak annyi a dolga, hogy felhozza a kincseket, visszaszerezze a feleségét, és elhúzza a csíkot, mielőtt a gengszterek a helyszínre érnek.

A legjobb nyári filmek

Kedves John

Nem sokkal azt követően, hogy John (Channing Tatum) és Savannah (Amanda Seyfried) őrülten beleszeret egymásba, a sors külön utakra kényszeríti őket. Johnt a kötelesség szólítja messzi földre, Savannah-nak pedig be kell fejeznie a főiskolai tanulmányait: a távolságot és az időt szerelmes levelek kitartó sorával kötik össze abban bízva, hogy egy év múlva ismét együtt lehetnek. De amikor kitör a háború, a szakadék beláthatatlan szélességűre húzódik kettejük között. Kapcsolatuk vajon képes lesz túlélni az idő próbáját, a legnagyobb kihívást, amivel a szerelem szembesülhet?

Az 50 első randi

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

Szólíts a neveden

1983 nyarán, Olaszországban, a 17 éves Elio életét örökre megváltoztatja a közte és az apja karizmatikus kutatási asszisztense, Oliver között kibontakozó kapcsolat.

Mamma Mia! (Netflix)

A görög szigeten, Kalokairin, egy egyedülálló anya nem kis megdöbbenésére lánya meghívja az ő három egykori szeretőjét az esküvőjére.

A legjobb nyári filmek

Lepattintva (Netflix)

Peter szívét összetöri TV-sztár barátnője, Sarah, azonban nem tud továbblépni, mert mindketten ugyanabban a hawaii szállodában nyaralnak.

Az első igazi nyár

Az anyjával és az ő erőszakos, rosszfej pasijával családi lazulásra elrángatott 14 éves Duncan összehaverkodik a helyi vízi vidámpark laza úszómesterével. Kezdetben úgy tűnik: ez a nyár maga a pokol. És végül csodálatos, feledhetetlen izgalmakkal teli, az első szerelemmel fűszerezett igazi kalanddá válik – életre szóló élmény lesz belőle.

A legjobb nyári filmek

Minden végzet nehéz (Netflix)

A 60 évesen is szívdöglesztő Harry Sanborn jóval fiatalabb hölgyeknek csapja a szelet. Ám egy légyott a barátnőjével balul sül el, mikor váratlanul betoppan a lány anyja.

Aloha

Brian Gilcrest (Bradley Cooper) katonai karrierje után üzletember lett és most a Hawaii-szigeteken az őslakosokkal próbál megegyezni egy beruházásról. Brian itt találkozik újra egykori szerelmével – aki már kétgyermekes családanya -, miközben szerelemre lobban a légierő egyik alkalmazottja iránt, aki éppen az ő tevékenységét felügyeli.

Pi élete

Pi átlagos kamasz fiú, akivel hihetetlen dolgok történnek. Egy hajószerencsétlenséget követően magára marad egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon, egyetlen társa egy éhes bengáli tigris. Fantasztikus, hosszú utazásuk során együtt válnak tanúivá a természet lenyűgöző, félelmetes nagyságának és együtt próbálnak életben maradni.

Utódok

Hawaii a boldogság és a szerelem szigete. A turistáknak. Azok, akik ott élnek ugyanúgy keserűség és öröm között töltik napjaikat, mint bárki más a világon. Matt King eddigi békés hétköznapjait például alaposan összezavarja a sors. Felesége csónakbalesete után magára marad két lányával meg néhány olyan meghökkentő információval, amit addig nem is sejtett élete társáról. Miközben nagyon észnél kellene lennie, hiszen az örökségül rámaradt ősi erdőség eladásáról fog dönteni, kénytelen megküzdenie a szív dolgaival is: a lányaiéval, a rokonaiéval és sajátjával egyaránt.

A legjobb tengerparti filmek

+1 animációs nyári film, mely a varázslatos Polinéziába repít

Vaiana

A történet fő alakja Vaiana, egy polinéziai törzsfőnök erős akaratú lánya, akit az óceán maga választott ki arra, hogy visszajuttassa egy mitikus istennő elveszett szívét, ami egy apró, zöld kő.

További nyári filmeket találhatsz korábbi összeállításunkban: