A hétvégén ingyenes klasszikus zenei koncerteken vehetünk részt két budapesti helyszínen

„Grand Opening – Összefogás” címmel három napon át az ország 14 különböző pontján 14 ingyenes klasszikus zenei koncert fültanúi lehetünk, a budapestiek ráadásul két helyszínen is.

Június 4-én, 5-én és 6-án az ország 14 különböző pontján nagyszabású, ingyenes zenei események keretében csendülnek fel klasszikus zenei dallamok. A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége által szervezett esemény apropója, hogy egy élő, közös kulturális eseménnyel a lezárásokat követő hosszú és nehéz hónapok után új időszámítás kezdődhessen.

Az ingyenes, 1 órás, ültetett koncertek országszerte Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest fesztiválvárosokat érintik. Budapesten a Városháza udvara és a Margitsziget szolgál majd koncerthelyszínül.

A Városháza udvarán június 5-én 20 órától többek között Kodály- és Bartók-művek, Liszt Ferenc és Brahms dallamok csendülnek a CISZ Gypsy Soloist és ifj. Baranyi Zoltán előadásában. A Margitszigeten, a Szent Margit kolostor udvarában június 5-én délután 15:30-kor magyar zeneszerzők műveit szólaltatják meg, köztük a minden magyar fülnek kedves Kodály Zoltán Esti dal című szerzeménye is elhangzik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjaiból alakult vonósötös és fúvósötös és a Nemzeti Énekkar tagjaiból alakult kamarakórus közreműködésében.

A koncertekre előzetesen helyet kell foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei honlapján vagy a koncertek helyszínén, a Városháza koncertjére ITT, a Margitszigeten tartott koncertre ITT.