Az ország legszebb természetfotóiból nyílt varázslatos kiállítás a Városligetben

A Varázslatos Magyarország idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg szemet gyönyörködtető fotókiállítását a Városliget szívében, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Viharos napnyugta, Bükki Nemzeti Park – Fotó: Orliczki Attila

A Varázslatos Magyarország fotópályázata már 11 éve az ország legizgalmasabb természetfotós megmérettetéseként van számon tartva, ahol a fotósok kilenc hónapon át versenyezhetnek a legjobbaknak járó dobogós helyekért. Minden évad legszebb fotóiból aztán egy gyönyörű fotóalbum és egy nagy volumenű kiállítás készül, melyet a nagyközönség az ország rangos kiállítóhelyein csodálhat meg, idén elsőként most a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Fröccs, Hortobágyi Nemzeti Park – Fotó: Hargitai László

A fotókiállítás idei válogatása a 2020-as évad legsikeresebb természetfotósainak 144 lélegzetelállítóan szép fotóján keresztül mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát: varázslatos tájképek, az állatok életének rejtett pillanatai és növények apró, művészi részletei nyújtanak bepillantást a természet világába. A versenyen induló 68 természetfotós képei között kiemelkednek a 2020-as évad dobogós helyezettjeinek, Kovács Norbert (3. hely), Hargitai László (2. hely) és Potyó Imre (1. hely) képei.

Apróka, Duna–Ipoly Nemzeti Park – Fotó: Horesnyik Ervin

A kiállítás június 1. és július 18. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tekinthető meg, ezt követően a Magyar Természettudományi Múzeum, illetve a Gödöllői Királyi Kastély és a Természet és Környezetvédelmi Fesztivál ad majd otthont a varázslatos fotóválogatásnak.

Csak óvatosan, Duna–Dráva Nemzeti Park – Fotó: Krizák István
Hód Úr, Duna–Ipoly Nemzeti Park – Fotó: Horesnyik Ervin
Ugrópók szemtől-szemben, Balaton-felvidéki Nemzeti Park – Fotó: Borbély Krisztián