Gyereknap 2021: 10 film gyerekeknek, ami többet ad puszta szórakozásnál

A 2021-es gyereknap sok helyütt elég esősnek ígérkezik, lehet hogy több család otthon kényszerül programot találni. Segítségül, ma olyan filmeket gyűjtöttünk össze nektek az elmúlt évekből, amiken a gyerekek nem csak jól szórakozhatnak, de tanulhatnak is belőlük valamit.

Gyereknap 2021: A legjobb filmek gyerekeknek
Az egyik kedvencünk: Agymanók

Mulan (HBO GO)

Az elismert rendező, Niki Caro kelti most életre Kína legendás harcosának történetét a Disney Mulan című filmjében. A rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában.

Lelki ismeretek

A Pixar mesefilmjének főszereplője Joe Gardner, egy középiskolai zenetanár, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer valódi jazz-zenész legyen, ám úgy érzi, ez soha nem fog összejönni. Ám amikor álma végre beteljesülni látszik, hirtelen egy fantáziavilágban találja magát, ahol rákényszerül, hogy egy 22 nevű lélek társaságában elgondolkozzon azon, valójában mi is az a lélek.

A vadon hívó szava (HBO GO)

A klasszikus irodalmi mű alapján készült A vadon hívó szava új életre kelti Buck történetét. Az imádnivaló kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon terület zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

Hamupipőke (HBO GO)

Miután Ella édesanyja meghal, az apja újra megnősül. Ella örömmel fogadja a mostohaanyját és a lányait az otthonukba. Ám minden megváltozik, amikor az apja is meghal, a lány féltékeny és kegyetlen környezetben találja magát. A mostohaanyja és lányai semmibe veszik, Hamupipőkének nevezik, és szolgálólányként ugráltatják. Ella mégsem engedi át magát a kétségbeesésnek, a haldokló anyja szavaiból merít erőt: „Légy bátor és kedves!”. Egy nap azután találkozik az idegennel, aki megváltoztatja életét.

Zootropolis – Állati nagy balhé (HBO GO)

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, ahol békében élnek egymás mellett a világ minden tájáról származó állatok. Az elefánttól a mókuscickányig mindenki megfér egymással. A városban kezdi meg szolgálatát Judy Hopps, a zöldfülű rendőr. Rájön, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal teli rendőrségen. Judy azonban bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek. Ennek során együtt kell dolgoznia Nick Wilde-dal, a szélhámos rókával.

A szépség és a szörnyeteg (HBO GO )

A varázslónő szörnyeteggé változtatja az ifjú, hiú herceget, a személyzetet meg beszélő használati tárgyakká. A kastélyába zárt szörnyeteg csak az igaz szerelem által szabadítható fel. Az egyetlen esélye, amikor találkozik Belle-lel, az okos és gyönyörű lánnyal, aki az apja helyett feláldozva magát vállalja a rabságot a szörnyeteg kastélyában. A félelmeit leküzdve Belle összebarátkozik az elvarázsolt személyzettel, majd a szörnyeteg rémisztő külseje mögött meglátja a gyöngéd herceget.

Balerina

A szenvedélyesen táncoló Félicie és a találmányokkal kísérletező Viktor megszöknek az árvaházból és Párizsba vonatoznak. Félicie megpróbál bejutni az Operába, hogy balettozhasson, de egyedül nem sikerül neki. Odette, a korábban sikeres balerina segít neki, aki sérült lába miatt most takarításból él. Félicie-re hosszú tanulás vár: el kell sajátítania a balett minden mozdulatát, hogy a válogatáson a legjobb formáját tudja hozni.

Egy kutya hazatér (Netflix)

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű, és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel keresi az otthonát, valamint a legjobb barátját, Lucast, meg az ő különleges családját. Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Szerez barátokat, és néha menekülnie kell. Egypárszor megetetik, máskor az életéért küzd… de csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.

Coco (HBO GO)

Miguel családja nemzedékek óta gyűlöli a zenét, miután a fiú ükapja elhagyta a famíliát a zenei pálya miatt. Azt szeretnék, ha a fiúból cipész lenne, ám ő imádja a zenét, és arról ábrándozik, hogy egyszer majd a nagy muzsikus Ernesto de la Cruz nyomába léphet. Miguel be akar nevezni a tehetségkutató versenyre, ám gitárra van szüksége, mert az övét eltörte a nagyanyja. Halottak napján kölcsön akarja venni Ernesto emlékhelyéről annak gitárját, amikor váratlanul megnyílik előtte a holtak világa.

Agymanók (HBO GO)

Mint minden embert, a tini Riley-t is az érzelmei vezérlik – Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor. Az érzelmek az agyban található Központban laknak, és azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. A legújabb, hogy a kertvárosból San Franciscóba költöztek. Miközben Riley megpróbál alkalmazkodni az új helyzethez, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, az elsőszámú és legfontosabb érzelem megpróbálja a változás pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel.

Ha a 2021-es gyereknapot mégis a szabadban töltenétek, tudunk jó programokat javasolni: