Hihetetlenül cuki pékség nyitott a Velencei-tó partján

Egy óvodás kisfiú után kapta a nevét az áprilisban, Velencén megnyitott Szia Miksa!, amely talán mondanunk sem kell, egy kis családi vállalkozásként üzemelő reggelizőhely, kávézó, cukrászda, kerthelyiség és gyereksziget egyben.

Hihetetlenül cuki reggelizőhely nyitott a Velencei-tó partján: Szia Miksa
Fotó: Török-Bognár Reni

A Tél utca 1. szám alatt található Szia Miksa egy Budapestről a Velencei-tó mellé vándorolt, négytagú család szerelemprojektje. Csupán egy évvel ezelőtt költöztek Velencére, de mindig is itt volt nyaralója a családnak, ahol előszeretettel időztek, azonban hiányzott valami… Egy hely, amelyet igazán magukénak érezhetnek, ahová beülhetnek dolgozni, ahol a gyerekek játszhatnak, ahol a pultosnak mindig van egy jó szava a vendégekhez, ahol mindig minőségi ételeket és italokat fogyaszthatnak.

A Szia Miksa! legnagyobb sztárja a kakaós csiga/ Fotó: Török-Bognár Reni

Habár a házaspárnak nem volt vendéglátói tapasztalata, elkezdtek arról álmodozni, hogy megnyitják ezt a kicsiket és nagyokat egyaránt szívesen fogadó helyet. A világjárvány ellenére eldöntötték, belevágnak, így áprilisban meg is nyitott a Szia Miksa!, amelyet óvodás kisfiuk, Miksa után neveztek el.

A Szia Miksa! egy kedves kis vendéglátóhely Velencén, amelyet azonban nehéz definiálni, ugyanis egyszerre működik kézműves pékségként, kávézóként, sütizőként (széles mindenmentes kínálattal) és reggelizőhelyként, de külön delikáteszbolt és fröccsterasz is helyet kapott a területen, sőt, hamarosan különleges gineket is fogyaszthatnak náluk a vendégek.

Mindemellett fontos szempont volt, hogy a Szia Miksa!-ban legalább olyan jól érezzék magukat a gyerekek, mint szüleik. Kinti és benti gyereksarok várja őket, illetve csütörtökönként mesefelolvasást tartanak a vendéglátóhelyen, ahol egyébként a bringásokat és a kutyásokat is nagy szeretettel várják.

A jövőben workshopokat, sajtkóstolókat és kávébemutatókat is szeretnének szervezni, de egy biztos: a családias hangulatból semmiképpen nem fognak engedni.

Elérhetőség:

2481 Velence, Tél utca 1.
Nyitva keddtől vasárnapig
facebook.com/sziamiksa