Hétvégén a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz az Andrássy út és a városligeti Kós Károly sétány

A Föld napja alkalmából az április 24-25-ei hétvégén lezárják az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok vehessék birtokba őket.

Fotó: Kovács Tamás György / Balogh Samu Facebook

A fővárosi vezetés több kezdeményezéssel is készült a Föld napjára: április 22-én, csütörtökön az autósok ingyenesen használhatják a budapesti tömegközlekedési eszközöket érvényes forgalmi engedélyük felmutatásával, a BKK-járatokon „Föld napja. Óvjuk jobban!” felirat hívja fel az utasok figyelmét a környezetvédelemre, a hétvégén pedig átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak az Andrássy utat és a Városliget Kós Károly sétányát.

Hogy a lezárt pesti alsó rakparttól egyszerűvé tegyék a gyalogos és kerékpáros közlekedést egészen a Városligetig, átmenetileg kiszélesítik a Duna és az Andrássy út eleje között futó József Attila utca északi járdaszigetét is.

Az Andrássy úton a középső útpálya válik autómentessé, így az Oktogon és a Hősök tere között az autósok az oldalsó szervizutakon, valamint a keresztutcákon közlekedhetnek majd. A Városligetet keresztülszelő Kós Károly sétányt teljes hosszában a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik birtokba.

A hétvégi ideiglenes forgalmi rend szombat hajnal 5 óra és vasárnap este 10 óra között lesz érvényben.