Holnaptól ismét a gyalogosoké és kerékpárosoké a pesti alsó rakpart

Már holnaptól birtokba vehető lesz a gyalogosok, görkorisok, illetve kerékpárosok előtt megnyitott, autóforgalomtól elzárt pesti alsó rakpart.

Fotó: kozossegitervezes.budapest.hu

A Margit hídtól kezdődően a Közraktár utcáig tartó szakaszon ezentúl minden hétvégén lehetőségünk lesz koptatni a pesti rakpart alsó szakaszának aszfaltját. A holnap megnyíló rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz elzárva az autósforgalom elől.

A főváros célja a rakpart megnyitásával, hogy ezzel a szakasszal is bővülhessen azoknak a helyeknek a száma, ahova a megfelelő távolság megtartása mellett, a jó idő beköszöntével ellátogathatunk. A rakpart március 27-től kezdve minden hétvégén nyitva áll majd a szabad levegőn sétálni, gurulni vágyók előtt egészen addig, míg a Lánchíd, illetve a rakpart északi részének felújítása nem teszi indokolttá az egyes részek lezárását.

A főváros külön kiemeli és kéri, hogy mint ahogy minden más helyszínen, úgy itt is érvényesek a járványügyi szabályok: a megfelelő távolságtartás, a megfelelő maszkviselés mellett lesz használható a rakpart.