Különleges közösségi terasz nyílik a fővárosi Duna-part legszebb szakaszán

Május 18-án, a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán nyitja meg második szezonját a Viadukt Terasz.

Fotó: Viadukt Terasz Facebook-oldala

Az igazi kuriózumnak számító terasz egy olyan közösségi tér, melynek fő közönsége a budapesti lakosok, és célja, hogy a főváros egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a minden korosztály igényeit kielégítő, színvonalas, ingyenes programkínálat, de az elérhető árú italválaszték is azt bizonyítja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílik.

Fotó: Viadukt Terasz Facebook-oldala

A Viadukt Terasz különlegessége nem csak a panorámás lokációban rejlik, ugyanis tartozik hozzá egy 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely a 2-es villamos vonala alatt húzódik. A korábban raktárként, majd vendéglőként működő helyiség míves, zöld kapuja mögött egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet bújik meg, ahol a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

A belső terében folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotókiállítások kapnak helyet. Emellett rengeteg workshop várja a városlakókat, különféle témákban: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

blank
Fotó: Viadukt Terasz Facebook-oldala

A programok legfőbb célja a közösségépítés: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Esténként változatos és nívós zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna-part különleges hangulatát.

A fenntartható vendéglátás mellett kiemelten fontos, hogy a pénztárcabarát frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

blank
Fotó: Viadukt Terasz Facebook-oldala

A további részletekért kövessétek a helyszín Facebook-oldalát, ahol mindig tájékozódhattok a friss információkról.

Mindig keressük az újdonságokat; ha te is ismersz frissen nyílt helyszínt a fővárosban, küldd el nekünk az editorial@funzine.hu e-mail címre!

Május 17-én színes programkavalkáddal nyit Budapest új főtere: