A művészet a szabadba költözött: Sétával egybekötött rendhagyó művészeti programok

Egy nappal a magyar költészet napja előtt is már érdekes látnivalókba lehet botlani Budapest utcáin, amivel hivatalosan is kijelenthetjük, a művészet kilépett a falak közül és nemes egyszerűséggel a szabadba költözött.

A költészet napja alkalmából a budafoki  Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár rendhagyó módon ünnepli a költészetet és vele együtt a művészetet. Versek az ajtón kezdeményezésükkel péntek délutántól vasárnap délutánig egy könnyed, tavaszi sétával egybekötött kulturális élmény részesei lehetünk, hiszen a könyvtár dolgozói és munkatársai versekkel díszítették fel a könyvtár bejáratát. Nem titkolt szándékuk ezzel, hogy a költészet által egy pillanatnyi megállásra késztessék a sétálókat, járókelőket az ajtón és a tartókba elhelyezett versekkel némi lelki csemegével ajándékozzák meg az érdeklődőket.

Sőt mi több, ha már itt járunk egy szabad ég alatt berendezett fotókiállításba is belefuthatunk a Budafoki Fotóklub és a Klauzál Ház közös munkájának jóvoltából. A 9 művész fotóival készült kiállítás a XXII. kerület főbb pontjainál tekinthető meg. A KULT22 program szervezői is arra buzdítanak: „Sétáljanak egy nagyot és töltődjenek fel MŰVÉSZETTEL!”

Végül, de nem utolsósorban, április 9-én nyitották meg a Tér-Kép Galéria kirakatában berendezett kirakatkiállítást is, mely korabeli fotókon és emlékeken keresztül a Budai Polgári Casino emlékezetét tárja fel, annak apropóján, hogy nem sokkal ezelőtt az egykori kaszinó épületében nyitották meg a Márai Sándor Kulturális Központot. A kirakatkiállítás egészen május 30-ig megtekinthető lesz, így egy kellemes sétával bármikor útba ejthető.

És ha már szabad ég alatti kiállítás megtekintését tervezzük, ne feledkezzünk meg a Várkert Bazár panorámateraszáról sem: