Mesél az utca: Különleges plakátkiállítás nyílt a Várkert Bazár panorámateraszán

Legyen szó egy frissítő hétvégi sétáról vagy hét közbeni rövidebb csavargásról, a Várkert Bazárt most még véletlenül sem szabad kihagyni, hiszen a déli panorámateraszára berendezett plakátkiállítás emlékezetes, múltidéző élményt ígér.

„Mesél az utca – avagy egy csipetnyi századelő a Faragó-plakátokon” címmel már ingyenesen látogatható a Várkert Bazár különleges plakátkiállítása, mely mint egy hatalmas történelemkönyv önálló lapjai kalauzolnak bennünket a főváros századeleji történelmében: előttük időzni, a 20. század első harmadának hirdetőoszlopai és táblái közt keringeni valóságos időutazás.

A 25 plakátot felvonultató kültéri installáción olyan poszterekben gyönyörködhetünk, mint az 1902-es Holzer Divatházat hirdető és az 1926-os Corvin Áruház megnyitásáról tanúskodó plakátok, de a Fővárosi Orfeum és a Törley pezsgőgyár is képviselteti magát a képeken.

A magyar szecessziós festőművészet meghatározó alakjaként számon tartott, Párizsban tanult híres plakátművész, Faragó Géza munkái az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével, a Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtár különgyűjtemény ritkaságaiból származnak. Képeit őrzi még a Kiscelli Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Kecskeméti Katona József Múzeum is.

blank

A jelenlegi korlátozások miatt a szabad ég alatt megvalósított kiállítás előreláthatóan június 30-ig lesz látogatható, ami egy könnyed tavaszi sétával összekötve kitűnő tavaszi programnak bizonyul.

Fotók: Várkapitányság Nonprofit Zrt.