14 látványos kosztümös sorozat, ami visszarepít a múltba
A Netflix, az HBO GO, az Amazon és a többiek legjobbjai

Dráma, romantika, cselszövevény – összegyűjtöttük nektek az elmúlt évek legnépszerűbb, legjobb kosztümös sorozatait. A tizennégy online széria közül kilenc 8-as fölötti pontszámot ért el az IMDB-n, szóval mondhatjuk, hogy mind nagy közönségkedvenc a steamingszolgáltatóknál (a Netflixen, az HBO GO-n és társain).

A legjobb romantikus sorozatok (Netflix, HBO GO, ...): A Bridgerton család
A Netflix legsikeresebb sorozata: A Bridgerton család

A korona (IMDB: 8,7)

II. Erzsébetet fiatalon koronázzák királynővé. A fontos politikai és személyes ügyek, amelyeket kézben kell tartania, sokszor meglepő módokon kerülnek egymással konfliktusba. A drámasorozat a királynő uralkodását kíséri végig a XX. század második felét formáló események tükrében. (Netflix)

A Bridgerton család (IMDB: 7,3)

A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján. A sorozat minden idők legsikeresebb sorozata lett a Netflixen. (Netflix)

Downton Abbey (IMDB: 8,7)

A sorozat egy kitalált helyszínen játszódik Yorkshire-ben egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait mutatják be a sorozat egyes évadai. (Amazon Prime)

Kurtizánok kora (IMDB: 7,7)

A történet középpontjában az impozáns külsejű Margaret Wells és lányai állnak, amint az asszony igyekszik összeegyeztetni szerepeit anyaként és bordélyház-tulajdonosként. Amikor az üzlete támadás alá kerül egy rivális madám, Lydia Quigley által, aki igen kegyetlen, Margaretnek vissza kell támadnia, még akkor is, ha ezzel veszélybe sodorja a családját. (Hulu)

A legjobb kosztümös sorozatok a Netflixen, HBO GO-n, Hulun: Kurtizánok kora

Nagy Katalin – A kezdetek (IMDB: 8,1)

Egy szatirikus, vígjátékba hajló fikciós dráma Nagy Katalin cárnőről, aki hercegnőből felemelkedve Oroszország történelmének leghosszabb ideig regnáló női uralkodójává vált, és férjével, Péter cárral való robbanékony kapcsolatáról. (HBO)

Dickinson

Emily Dickinson: költő, lánygyermek, igazi lázadó. Ebben a felnőtté válásról szóló történetben Emily eltökélt szándéka, hogy a világ legnagyobb költőjévé váljon. (Apple TV+)

A legjobb kosztümös sorozatok az HBO GO-n, a Netflixen és az Apple TV-n: Dickinson

Outlander – Az idegen (IMDB: 8,4)

A Diana Gabaldon népszerű romantikus fantasy regénysorozatából készült rendkívüli mese az összekeveredő időben egymásra találó szerelmespár drámája. (Netflix)

Sanditon (IMDB: 7,8)

Sanditon fényes jövő előtt álló fürdőváros – legalábbis fő fejlesztője, Tom Parker szilárdan hisz az Anglia déli tengerpartján egyre tekintélyesebb méretekben kiépülő település jövőjében. A városban napról napra változik a világ, itt egy szédítően nagyratörő és kockázatos gazdasági vállalkozás adja a hátteret tucatnyi szereplő boldogságkereséséhez. (Amazon Prime)

A legjobb kosztümös sorozatok (Netflix, HBO GO, Amazon): Sanditon

Gentleman Jack (IMDB: 8,2)

A sorozat Anne Lister, egy jómódú yorkshire-i földbirtokos története, aki négymillió szóból álló naplójáról vált híressé, amelyben dokumentálta leszbikus kapcsolatát, utazásait és ősi otthona, Shibden Hall megőrzésére tett erőfeszítéseit. (HBO GO)

A legjobb kosztümös sorozatok az HBO GO-n: Gentleman Jack

Belgravia (minisorozat, IMDB: 7,5)

A társadalmi ranglétrán egyre feljebb kapaszkodó Trenchard családnak és a brit arisztokrácia egyik legelőkelőbb dinasztiájának, a Brockenhurstöknek két hölgytagja kényszerű ismeretséget és szövetséget köt Belgravia, az új, divatos londoni negyed egyik szalonjában. Közös titok fűzi ugyanis össze őket, amelyet az egyikük végleg eltemetne, a másikuk viszont a legszívesebben napvilágra hozna. (EPIX)

A legjobb romantikus sorozatok: (Netflix, HBO GO, ...): Belgravia

Tudorok (IMDB: 8,1)

A sorozatban betekintést nyerhetünk VIII. Henrik magánéletének rejtelmeibe, s abba, hogyan próbál meg nemzetközi viszonylatban helytállni, miközben a királyságon belül elégedetlenkedők is akadnak. Emellett sikertelenül próbálkozik fiúörökös nemzésével, ami miatt egyre inkább elhidegül feleségétől, Aragóniai Katalintól, s közeledik Boleyn Anna felé. (HBO GO)

Viktória (IMDB: 8,2)

A sorozat Viktória királynő uralmának korai éveit mutatja be valós események és a királynő naplójának felhasználásával. A 18 éves lányból a szemünk előtt válik ifjú feleséggé, anyává és egy világbirodalom vezetőjévé, valóságos ikonná. (HBO GO)

Hiúság vására (IMDB: 7,3)

William Makepeace Thackeray klasszikus regényének sokadik feldolgozása. A történet Becky Sharp életét követi nyomon, aki a napóleoni háborúk idején megpróbál kitörni a szegénységből, és bejutni a felsőbb társadalmi osztály tagjai közé. (HBO GO)

Kosztümös sorozatok az HBO GO-n: Hiúság vására

Lányok a vonalban (IMDB: 7,6)

Az 1920-es évek Madridjában a nemzeti telefonszolgáltató négy női munkatársa próbálja megtalálni az útját a szerelem, a barátság és a modern munkahely labirintusában. (Netflix)

Kosztümös sorozatok a Netflixen: Lányok a vonalban

Ha végignézted a legjobb kosztümös sorozatokat, jöhet egy új sorozat 2021-ből: