A legjobb Netflix-sorozatok: 17 szuper könyvadaptáció az elmúlt évekből

A sorozatok egy különleges kategóriája a könyvadaptáció, melynek végtermékei közül egyesek jobban sikerülnek, mások kevésbé. Mi az előbbiekből válogattunk össze nektek jó párat a Netflixről. Több 2020-ban és 2021-ben indult széria is van köztük!

A legjobb Netflix sorozatok: Könyvadaptációk
Ratched

Sherlock (2010)

Sir Arthur Conan Doyle közkedvelt rejtélye új köntösben: a különc nyomozó, Sherlock Holmes a modern London utcáin keresi a nyomokat.

Outlander – Az idegen (2014)

A Diana Gabaldon népszerű romantikus fantasy regénysorozatából készült rendkívüli mese az összekeveredő időben egymásra találó szerelmespár drámája.

Az utolsó királyság (2015)

Miközben Nagy Alfréd a normann betolakodóktól védi királyságát, a szász születésű, de vikingek által nevelt Uhtred magának követeli a jogot, ami ősei örökségeként megilleti.

Chesapeake Shores (2016)

A gyermekét egyedül nevelő, sikeres karrierista nő visszatér marylandi szülővárosába, amit valaha az apja alapított. Fontolgatja, hogy esetleg letelepedik a városban.

A legjobb könyadaptációk a Netflixen

A tettes (2017)

Egy amerikai kisvárosban egy nyomozó válaszokat keres egy zavarba ejtő bűncselekménnyel kapcsolatban, miközben saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya (2017)

Az 1970-es évek végén két FBI-ügynök továbbgyarapítja a kriminalisztika tudományát a gyilkosság pszichológiájával és valóságos szörnyek közeli vizsgálatával.

Te (2018)

A veszélyesen megnyerő, de erősen rögeszmés fiatalember bármeddig képes elmenni, hogy beférkőzzön kiszemeltjei életébe.

Valós halál (2018)

250 évnyi fogságot követően egy rab új testben ébred. Egy esélye maradt szabadsága kivívására: egy szövevényes gyilkossági ügyre kell fényt derítenie.

Az Esernyő Akadémia (2019)

Apjuk halála újra összehozza a rendkívüli képességű, elhidegült testvéreket, döbbenetes családi titkokat fedeznek fel – és egy, az egész emberiséget fenyegető veszélyt.

A legjobb Netflix sorozatok 2021: Könyvadaptációk

A Bridgerton család (2020)

A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján.

A másik út (2020)

A brooklyni hászid zsidó nő az elrendezett házasság elől Berlinbe menekül, ahol egy csapat zenész befogadja. A múltja azonban utána nyúl.

A vezércsel (2020)

Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány elképesztő sakktehetségről tesz tanúbizonyságot. Ám a siker felé vezető úton egy rejtélyes függőséggel is meg kell küzdenie.

Az idegen (2020)

Miután egy idegen megdöbbentő tényeket tár fel Adam Price-nak a feleségéről, a példás családapa rejtélyes ügybe keveredik, miközben kétségbeesetten kutat a válaszok után.

Édes magnóliák (2020)

A déli kisvárosban, Serenityben élő örök barátok, Maddie, Helen és Dana Sue támaszt nyújtanak egymásnak a párkapcsolat, a család és a karrier közötti egyensúlyozásban.

A legjobb Netflix sorozatok 2021: Könyvadaptációk

Ratched (2020)

1947-ben Mildred Ratched nővérként kezd dolgozni egy vezető pszichiátriai kórházban. Elegáns külseje mögött azonban egyre erősödő, sötét erők lappanganak.

Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok (2021)

Tully és Kate, a két jó barát megtörhetetlen barátsága tinikoruktól a negyvenes éveikig segíti őket az élet hepehupás útjain.

Lupin (2021)

Assane Diop, az úri tolvaj Arsène Lupin kalandjaiból merít ihletet, amikor bosszút áll az igazságtalanságokért, amelyeket egy gazdag család követett el az apja ellen.

A legjobb könyvből készült Netflix-sorozatok után nézd meg 2020 legizgalmasabb szériáit: