Vidd haza Kínát: 7 kínai étterem tradicionális ízekkel varázsol távol-keleti hangulatot

Közel s távol a legkiválóbb, valóban tradicionális kínai éttermeket válogattuk össze, hogy a jól megszokott, bejáratott zamatok mellett lehetőségetek legyen haza vinni és megkóstolni Kína legjavát. A legtöbb helyen lehetőség van ételrendelésre is: keresd a Wolton és a Netpincéren őket!

Wang Mester Kínai Konyhája

A nagyszülőktől örökölt szakácsmesterséget viszi tovább kínai konyháján Wang Mester, melyet nem máshol mint Peking éttermeiben tökéletesített. Az ötezer éves kínai konyha titkait olyan ételek sugallják, mint a száznapos tojás, a Yu-xiang padlizsán vagy a szecsuán módra készített tarisznyarák. Belekóstolni a kínai tradíciókba a Wolt házhoz szállításának segítségével tudunk.

1143 Budapest, Gizella utca 46/A

Kínai étel rendelés: Wang mester

Biang Bisztró

Budapest ikonikus kínai séfje, Wang mester szolgáltatta a Biang Bisztró számára azokat a recepteket, amik rövid idő alatt a város egyik legjobb ázsiai éttermévé tették a belvárosi falodát. Az étlapon saláták, kiadós levesek, laktató húsgombócok és kínai tésztaételek sorakoznak, de a Woltos házhoz szállítást választva akár kedvenc fogásunk összetevőit is megrendelhetjük!

1067 Budapest, Teréz körút 20.
1093 Budapest, Vámház krt. 5.

Kínai étel házhoz szállítás: Biang Bisztró

Momotaro Ramen

Néhány vadászfestmény és trófea – ennyi maradt csupán a szépemlékű Nimród Étteremből, melynek tereit már több évtizede az ország egyik legautentikusabb kínai étterme tölti meg ínycsiklandozó illatokkal. A Wolton keresztül is elérhető étlapon fele-fele arányban találunk kínai és japán fogásokat, gazdagon megpakolt ramenektől bambusztálon párolt gombócokig.

1051 Budapest, Nádor u. 24.

Kínai étterem házhoz szállítás: Momotaro Ramen

Spicy Fish

A kínai éttermek egy négyzetkilométerre eső legnagyobb választékával büszkélkedő Monori Center egyik legnagyobb sikert befutott étterme egy ideje már a Corvin-negyedben is megtalálható, még közelebb hozva a híres szecsuáni csípős halat, és a Mao Xue Wang névre hallgató, kacsavérből, marhapacalból és löncshúsból készült különlegességet! Rendelj Wolton keresztül ITT és ITT vagy vidd haza saját kezűleg gyomrod választottját!

1107 Budapest, Jegenye utca 26.
1082 Budapest, Corvin sétány 3.

Kínai étel rendelés: Spicy Fish

Wanhao

A közelben, egy 1887-ben felhúzott, műemléki védelem alatt álló épületben találjuk a messze földön ismert Wanhao-t. A tradicionális kínai konyha sokszínűségét hirdető étterem specialitásai közé tartozik a látványos szivárvány saláta, a klasszikus pekingi kacsa, és az áttetsző palacsintába göngyölt királyrákos töltelékű jiao. A Wanhao sajnos egyik ételrendelési oldalon sincs jelen, a fogások cserébe viszonylag hamar elkészülnek.

1107 Budapest, Jegenye utca 30.

Kínai étel házhoz szállítás: Wanhao
Fotó: Egy jó kép rólad

HeHe Kínai Étterem

A neves amerikai foodie vlogger, Mark Wiens által nemes egyszerűséggel Európa legjobb kínai éttermének nevezett HeHe szintén a Monori Center gasztropalettáját színesíti. A Netpincéren keresztül is elérhető marha, sertés, csirke, tengeri és vegetáriánus fogásai hamisítatlanul kínai ízvilágot képviselnek, melyek közül a mapo tofu, a szecsuáni marha és a húsos batyu kötelező darabok.

1101 Budapest, Monori utca 2-4.

Kínai étterem házhoz szállítás: Hehe

Taiwan Étterem

Budapest egyik legnagyobb kínai étterme 1991-ben nyitotta meg kapuit a Nagyvárad tér szomszédságában, vérpezsdítően fűszeres fogásai, szaftos pekingi kacsája és friss tengeri különlegességei (mint a hideg medúza saláta és az élő osztriga) pedig azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Rendelésed kérd elvitelre a +36 1 215 1236-os számon!

1097 Budapest, Albert Flórián út 3.

Kínai étterem házhoz szállítás: Taiwan

Persze nem csak kínai ételeket rendelhetsz házhoz, ha mégis másra fájna fogad, ajánlunk még: