Kirándulók figyelmébe: Az erdőlátogatási tilalom a turistaútvonalakat is érintheti

A korlátozások miatt szinte az egyetlen szabadidős kikapcsolódásnak a természetjárás minősül. Sokan kerekednek fel hétvégente hosszabb-rövidebb túrára családostul, kutyástul, érdemes azonban számításba venni, hogy az éppen zajló vadászatok miatt nem egy helyen erdőlátogatási tilalom van érvényben.

Kimondottan fontos tehát, hogy az elkövetkező hetekben körültekintően válasszuk meg kirándulásunk, nagyobb sétáink helyszínét, nehogy megérkezve szembesüljünk a szomorú ténnyel, hogy a kiválasztott túraútvonalat nem járhatjuk be.

Az erdőlátogatási tilalom az ország több pontján is érvényben lesz, van, hogy egy-egy napot, de előfordulhat, hogy heteket is igénybe vesz a biztonsági intézkedés, így ha a soron következő hétvégékre természetjárást terveztünk, feltétlenül tájékozódjunk, hogy a kiszemelt útvonal biztonságosan bejárható, és nem esik korlátozás alá.

A kutyabarathelyek.hu oldalon egy tájékoztató jellegű listát találhatunk a fontosabb dátumokról és helyszínekről, de mindenképp érdemes a kirándulás helyszínéül szolgáló erdészeti társaság weboldalát is felkeresni az aktuális és naprakész információkért cserébe.