2020 legjobb filmjei: 5 táncos, zenés film, ami feldobja az estéd

Ha borús az idő odakinn és a kedved sem derűs, a legjobb ami helyrerakhat: a zene és a tánc, ha másképp nem, hát a képernyőn. Összegyűjtöttük nektek a legjobb zenés filmeket 2020-ból, hogy ebben se szenvedjetek hiányt.

A legjobb filmek 2020-ból – korábbi tematikus ajánlóink:

A legjobb zenés filmek 2020

Pont az a dal (IMDB: 6,3)

A Los Angeles-i zeneipar csillogó világában játszódik a szupersztár énekesnő, Grace Davis (Tracee Ellis Ross) története, akinek tehetsége és egója elképzelhetetlen magasságokban szárnyal. Maggie (Dakota Johnson) Grace túlterhelt személyi asszisztense, aki beleragadt az énekesnő napi, csip-csup ügyeinek intézésébe, de nem mondott le arról a gyermekkori álmáról, hogy zenei producer legyen. Amikor Grace menedzsere (Ice Cube) olyan választás elé állítja a sztárt, ami eltérítheti a karrierje menetét, Maggie és Grace előállnak egy tervvel, mely örökre megváltoztathatja az életüket… (UIP-Duna Film)

The Prom – A végzős bál (IMDB: 6,2)

Meryl Streep és számos kiváló színész főszereplésével valósul meg a 2020-as év végén megjelenő alkotás, melyben egy Broadway-sztárok alkotta, színházcsillagokból álló maroknyi csapat felvillanyozzák a mindennapokat egy kisvárosban, azért, hogy barátnőjét a szalagavatóra vinni akaró középiskolás lányt támogassanak. (Netflix)

Még mindig hiszek (IMDB: 6,5)

Egy gyönyörű romantikus film a szerelemről, a sosem szűnő reményről, és a hit erejéről. A megtörtént eseményeket feldolgozó, szívhez szóló alkotásban a Riverdale sztárja, KJ Apa maga énekeli a történet főszereplője, Jeremy Camp csodálatos dalait, köztük az „I still believe” című számot, amit a zenész feleségének, Melissának írt. (Freeman Film)

Más ritmusra (IMDB: 6,1)

A táncos filmek kedvelői fellélegezhetnek, mert 2020-ban sem maradunk zenés, romantikus szálat nem mellőző, menő mozdulatokban gazdag alkotás nélkül. Ráadásul lehet drukkolni a főszereplőnek, aki mert nagyot álmodni, és saját tánccsapatot szervezett össze, hogy bekerülhessen álmai egyetemére. Csak egy aprócska gond van: a leányzó egyáltalán nem tud táncolni, pedig pár hónap múlva egy versenyen kellene bizonyítania. Az ellenfelek régi motorosok, így a kihívás nagy, de vajon teljesíthetetlen-e? A Netflix-en augusztusban mutatták be a filmet, ami 6 pontos értékeléssel feszít az IMDB-n. (Netflix)

Euróvíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története (IMDB: 6,5)

Will Ferrell neve megosztja a vígjátékok kedvelőit, ez esetben viszont bugyutácska karaktere szerethető, és az csak fokozza a film potenciálját, hogy egy minket, európaiakat érdeklő témát dolgoz fel. Az Eurovízióra készülő, szerény ám egyáltalán nem tehetségtelen duó egy csodának (?) köszönhetően képviselheti hazáját, Izlandot. Csupa nagyvárosi bonyodalommal találják szemben magukat, miközben még a családtagjaik is kételkednek abban, hogy labdába rúghatnak a mezőnyben. A korábbi versenyzők részvételével kaphatunk némi betekintést a verseny hátterébe, és igazi, Eurovízióra termett dalokat hallgathatunk. (Netflix)

A legjobb zenés filmek után, jöhet egy jó vígjáték 2020-ból: