Mennyei vegán és mentes fogásokat szállít házhoz a Madal

Szeretnél liszt- vagy gluténérzékenyként valami jót enni? Jobb lenne, ha a kedvenc vegán ételeidet nem mindig magadnak kellene elkészíteni, az alapanyagok beszerzésével együtt? Hiányoznak a különleges kifőzdék, ahova betérve egészséges finomságok felett gyönyörködhettél a városban?

Azt ugyan még nem tudjuk, hogy mikor járhatjuk újra a beülős helyeket, de a kulináris élmény jó részét szerencsére a járvány alatt is megkaphatjuk, mindössze a fogásokat most már futár hozza házhoz.

Ha szívesen kipróbálnád a növényi alapú pizzát, mellé pedig iszogatnál egy csésze forró specialty kávét, esetleg hazavinnél egy egész héten át kitartó kovászos kenyeret, van is egy ötletünk a számodra.

A város egyik legjobb újhullámos kávéját készítő Madal Alkotmány utcai üzletében a speciality kávézó mellett kézműves pékség és vegán étterem is működik. A lezárások alatt mindhárom szegmens tovább fut, mindössze átálltak az elvitelre és a Wolton keresztül intézhető rendelésre.

Illatozó, vegán tészták a láthatáron

Az étkezde Magyarország első vegán tésztázójaként indult. Nevüket Sri Chinmoy bengáli származású spirituális tanító gyerekkori becenevéből vették, ennek megfelelően deklarált céljuk, hogy az általuk kínált ételek, italok békét adjanak a hétköznapok zsivajában.

A szakácsok igazi specialty filozófiával rendelkeznek: elmondásuk szerint sosem fognak ezerféle ételt kínálni, inkább több időt töltenek el egy-egy fogás megalkotásával, finomításával, ami aztán a megfelelő szintet elérve az állandó menü része lesz.

A másik fontos jellemzőjük a mindenmentesség. Az itt kapható ételekben nem csak állati eredetű anyagokat nem találunk, de a kínálat több szempontból még túl is mutat a hagyományos vegán étkezésen.

A tésztából kérhetünk gluténmentes opciót is, a szószok pedig 100%-ig természetes növényi alapanyagokból készülnek – nem tartalmaznak semmilyen ízfokozót vagy mesterséges adalékanyagot.

Kínálatuk alapja az olasz tészta szósszal, amiből egy nap négyfélét választhatunk, de ehetünk akár quesadillát vagy vegán pizzát is. Az ebéd mellé felfrissíthetjük magunkat az étterem nemzetközi hírű kávéi segítségével: ha teljesen vegán élményben gondolkozunk, kérhetünk ehhez is növényi alapú tejet. Végül pedig desszertként kipróbálhatjuk a kávék mellé illő süteményeket, így a croissant-t és a nyersvegán zserbót.

Ha az enni-inni valót személyesen szeretnéd átvenni elvitelre, a Madal Food vegán étterem hétfőtől péntekig 11.30-16.00 között van nyitva, vagy kérheted a kiszállítást Wolton keresztül.