Öt tipp a felelős fogadásért

Izgalmas szórakozás lehet az online kaszinó, de hogy valóban az is maradjon, ahhoz érdemes néhány dologra odafigyelni. Íme, néhány tanács a besoccer.com gyűjtéséből.

Világszerte egyre népszerűbb az online fogadás, hiszen kényelmes megoldás, még a lábunkat se kell kitenni otthonról, ami így járvány idején kifejezetten hasznos. A hazai szabályozás a magyar online casino oldalakat részesíti előnyben, de a nagy külföldi játékszervezők sincsenek teljesen kitiltva, ahogyan azt a link alatti oldal is bizonyítja. A Statista jelentése szerint egyébként az iparág 2023-ig 92,9 milliárd amerikai dollárt fog elérni, köszönhető ez elsősorban a fent is demonstrált könnyű elérhetőségnek és a széles fogadási palettának.

Öt tipp a felelős fogadásért

Sajnos az online fogadók számának növekedésével együtt jár az is, hogy egyre többen alakítanak ki rossz szerencsejáték-szokásokat, legfőképp az újoncok. Akár szórakozásból, akár hivatásból kaszinózunk, csak akkor lehet azt élvezni, ha mértékkel játszunk, csak így kerülhetjük el, hogy adósságcsapdába essünk. Fontos, hogy a játékosok figyelemmel kísérjék saját szerencsejáték-szokásaik alakulását és önfegyelmet gyakoroljanak. Nézzük, mit tehetünk ezért!

A fogadás legyen szórakozás!

Az a legjobb, ha a fogadást szórakozásnak tekintjük, nem pedig pénzkereseti lehetőségnek. Már csak azért is, mert nagyobb az esélye annak, hogy veszítünk, minthogy nyerünk. A profik és akik régóta fogadnak tisztában is vannak ezzel, az újoncoknak is érdemes észben tartani. Ha azért fogadunk, hogy pénzt keressünk, könnyen belekerülünk a végtelen körforgásba: egyre több veszítünk, ahogy egyre többet akarunk nyerni. Inkább csak szórakozzunk és érezzük jól magunkat!

Limit, limit, limit

A tapasztalt fogadók mindig azt tanácsolják, hogy állítsunk be limiteket és tartsuk is magunkat hozzájuk. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de nincs hatékonyabb az önkontrollnál, ha fogadásról van szó. Mielőtt megjátszanánk egy meccset, határozzuk meg, hogy mennyi pénzt és időt szánunk rá. Ha nincs rá keret, hogy feltegyük a kívánt összeget, ne erőltessük, ne kérjünk kölcsön, így elkerülhetjük a túlköltekezést. Érdemes hangsúlyozni, hogy milyen fontos ragaszkodni az eredeti tervünkhöz. Tartsuk magunkat ahhoz, amit előre kijelöltünk. Ha elfogyott a játékra szánt idő vagy pénz, akkor az a jel, hogy itt az ideje leállni.

A hitelkártya nem online fogadásra való

Ezt a praktikus tanácsot egészen egyszerű betartani: ne használjunk hitelkártyát a kaszinózáshoz. Mivel a hitelkártyákon általában magasabb a limit, könnyedén újabb fogadást köthetünk, hogy visszaszerezzük, amit elvesztettünk. Így megeshet, hogy feléljük a hitelkeretet és csak növeljük az adósságunkat.

Legyen hobbink!

Mi köze a hobbiknak az online szerencsejátékhoz? Ha van más időtöltésünk, könnyebben egyensúlyban tudunk maradni. Ahelyett, hogy minden időnket, energiánkat és pénzünket kaszinózásra fordítanánk, az egyéb időtöltések teszik ki a napunkat. A szerencsejáték nemcsak a pénzünket és az időnket, de az életünket is fel tudja emészteni. Ne feledjük, a felelősségteljes online fogadás nem kizárólag arra az időszakra vonatkozik, amikor megtesszük a téteket. Ha kiegyensúlyozott életet élünk, könnyebb elkerülni, hogy rossz szokások rabjává váljunk. Korábbi cikkünkben több kikapcsolódási lehetőséget is javasoltunk, ha esetleg ismét karanténba kényszerülnénk.

Stresszesen, depressziósan ne játszunk!

Ha rossz napjaink vannak, érdemes inkább távol maradni az online kaszinóktól. Bár a netes fogadás gyors menekülő utat, instant izgalmat nyújthat, könnyen megeshet, hogy többet költünk, mint amennyit szerettünk volna. Ha rossz kedvünk van, inkább próbáljunk ki valamilyen aktívabb időtöltést, sétáljunk, edzünk vagy táncoljunk. A kaszinóban úgy tudunk igazán jó döntéseket hozni, ha a pohár félig teli.