Berlint idéző tűzfalfestményt adtak át az Akácfa utcában

A művészeti célú tűzfalfestmény a Német Nagykövetség és a Színes Város Csoport közös projektjeként jött létre a VII. kerületben, az Akácfa utca 27. alatt. A frankfurti művész, Justus Becker – alias COR – és Benkő Katalin által megálmodott rajz annak kíván emléket állítani, hogy 30 évvel ezelőtt történt Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesítése.

Fotó: Farkas András

A letisztult koncepció az összetartozásra és a generációkon átívelő segítségnyújtásra próbálja ráirányítani a figyelmet street art elemekkel. A berlini falon megjelenő békejel a fiatalokat szólítja meg, akik közelebb kerülhetnek az általuk már csak történelemkönyvekből ismert eseményhez. A műalkotás központi eleme a három emberalak, amelyek az az előbbiek mellett a kettéválasztott ország egységét hivatottak megjeleníteni. Az alakok ruházatán a német zászló színei köszönnek vissza, hogy még egységesebb legyen a látvány és egyértelműbb az üzenet. A háttérben berlini épületek stilizált megjelenítése, valamint az évforduló száma látható.

Fotó: Farkas András

Justus Becker védjegyei a nagyméretű falfestmények és különösen a fotórealisztikus portrék készítése, amelyet saját stílusává fejlesztett. Benkő Katalin a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett alkotó, aki hosszú évek óta a Színes Város Csoport művésze.

Előreláthatóan a projekt jövőre Frankfurtban folytatódik, ahol egy magyar alkotó fest meg egy murált, emellett fényfestési esemény is gazdagítja majd a német nagyvárost.

A budapesti tűzfalfestményekről bővebben itt írtunk: