Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (október 8-11.)

Ez a hétvége is bővelkedik a programokban: sörnapok, pinikek, vásárok és koncertek is várnak Budapesten minket. Összegyűjtöttük a legjobbakat, nektek csak ki kell választani a hozzátok illőt! 

Csütörtöki programok

Oktober Biergarten a Gellértben (csütörtök-vasárnap)

„Az októberi hónap Európa-szerte a sörimádók kánaánja. 🍻 A zenészek sramli zenét játszanak ️🎶, a sört literes korsóba csapolják, girlandok lógnak a faházakról, hatalmas maibaumok mutatják az irányt, és a bajor perec úgy csúszik mint a korcsolya. 🇩🇪 ➡️ Mindehhez nem kell Németországba, de még az osztrákokhoz sem átmenni, hiszen a Serfőző csapata 4 napra beveszi magát a Gellért Söröző & Brasserie teraszára 🙌, ahol október 8 és 11 között literes korsóba mérik a könnyed világosokat, bajor ruhákban mászkálnak a csapos lányok, és a sörkorcsolyákat a Gellért séfjei készítik.🥘 ”

Botellón Budapest – Downtown Safari

„A Nap Utolsó Sugarai Simogatnak továbbá Városi Szafari meg Barátságos Távolságtartásban Bandázás és Országos Maszktalálkozó illetve Nemzetközi Sapkasál Szépségverseny.”

HOVA TOVÁBB? 20. ARC közérzeti kiállítás (csütörtök-vasárnap)

Október 2-án megnyitott a 20. ARC Kiállítás, mely egy hónapon keresztül, november 1-ig az újbudai Bikás parkban lesz megtekinthető éjjel-nappal.

Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak, az összes földlakónak adott a közös feladvány: Hogyan tovább? – az ez idei kiállítás témája.

Országos Étteremhét (csütörtöktől)

2020. október 9. és 18. között az Országos Étterem Héten résztvevő éttermek egységes-fix áron kínálnak 3 fogásos ebéd/vacsora menüket. Több mint 120 étterem vesz részt a programban, melyek közül közel 100 budapesti és több, mint 30 az ország különböző pontján található meg.

Pénteki programok

UNICEF Pop-Up Store (péntek-vasárnap)

Október 11-e a Lánygyermekek Világnapja, ennek alkalmából ismét megrendezi nagyszabású jótékonysági gardróbvásárát az UNICEF Magyarország. Az október 9-én nyíló, háromnapos pop-up store ezúttal is márkás ruhadarabokkal, rendkívül kedvező áron várja az érdeklődőket. Az UNICEF Magyarország a jótékonysági gardróbvásáron befolyt teljes összeget a rászoruló lánygyermekek életének jobbá tételére fordítja.

Budapest Ritmo Piknik (péntek-szombat)

Október 9–10-én jön a Budapest Ritmo Piknik, és mint idén minden, ez is más lesz, mint szokott – hazaibb, nyüzsgőbb, szabadabb és levegősebb, ingyenes koncertekkel, három belvárosi köztéren. Ha legalább zenén keresztül elutaznál Budapestről pár órára, nyisd ki a füled és találkozzunk az idei CAFe Budapest nyitányán, az ötödik Budapest Ritmón!

Meglepetés Kürtőskalács Happening – Tematikus Hétvégék (péntek-vasárnap)

„Házhoz jönnek a Kürtőskalács Fesztivál attrakciói! Bár a Kürtőskalács Fesztivál elmarad, de szeptember-október folyamán tematikus hétvégékbe sűrítjük a Kürtősfeszt legkedveltebb termékeiit Így szervezünk az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdában GM és TM Kürtőskalács Hétvégét, Vegán Kürtőskalács Hétvégét, Ínyencségek és Különleges Ízek Hétvégéjét… és mindent, mi szem-szájnak ingere! ”

Kolbászvásár és Oldtimer Show 2020′ (péntek-vasárnap)

„Idén ősszel a fővárosi kolbászkedvelők a megszokottól eltérő fesztiválon vehetnek részt. A zenés mulatság a vírusveszély miatt most elmarad. Kárpótlásul a Vasúttörténeti Parkban a megszokottól eltérően egy ötvözött, ezáltal még több látványosságot nyújtó fesztiválon vehetnek részt a kolbászkedvelők. A budapestieknek idén is elhozzuk a háztáji termékeket és a hagyományőrző látványosságokat. ”

Délutáni műszak Vol. 2 • Instant-Fogas Komplexum (péntek-szombat)

„Folytassuk együtt a kora esti bulik kimaxolását! Ezen a pénteken és szombaton is elhozzuk álmaid délutáni műszakját, hogy a dolgos hét fáradalmait megfelelően tudd magad mögött hagyni! ”

Tesco Disco Original ✘ Akvárium Terasz Open Air

„Továbbra is szabadtéren az októberi tavaszban, 500 fős limittel, ráadásul ingyenesen:)! Találkozunk pénteken a város közepén, az Akvárium teraszon! ”

Szombati programok

Őszi Czakó Piacz

„Újra itt a szeptember, kezdődik az iskola, de hétvégi kikapcsolódásként Termelőink megannyi finomsággal várnak Mindenkit! Akár kirándulni, csaladiebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a piaczon mindent megtaláltok hozzá! ”

Óbudai Gázgyár – városi séta

„Kíváncsi vagy, hol és hogyan gyártották a légszeszt? Túránk során bepillantást nyerhetsz a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe.”

Gulyásfőzőverseny & Parasztolimpia a Gardenben

„Verhetetlen a bográcsgulyásod? Akkor itt az idő, hogy megmutasd a nagyvilágnak! 🥘🤩Október 10-én hatalmas bográcsos főzőversennyel készülünk a Gardenben, aminek a témája ez alkalommal a GULYÁS lesz. 👌 Emellett egész napos programokkal és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel Parasztolimpiával is várunk Titeket! 💪”

Dj a szőlőben Budapest | Dj: Cyborg Templar

„A múltheti nagysikerű Buborék Party után újabb exkluzív eseménnyel folytatjuk a sort szombaton a DiVino Gozsduban. A népszerű paloznaki Dj a szőlőben sorozat Budapestre költözik a hétvégén! ”

Sparkling Saturday by Samantha – Péterffy Lili

„E hét szombaton is folytatódik a könnyűzenei csemegézés ezúttal egy közkedvelt fiatal hölgy mutatja be legújabb projectjét – Péterffy Lili látogat el hozzán vadi új Lelle című alkotásával! Gyertek és igyunk meg együtt egy finom koktélt! ”

Vissza a jövőbe-trilógia | az eredeti magyar szinkronnal

„Immáron hagyományos maratoni eseményünk a 35 éves jubileum tisztetelére ezúttal kivételesen nem eredeti nyelven, hanem az eredeti magyar szinkronnal kerül megrendezésre! ”

Vasárnapi programok

Tárlatvezetés: Csarnokaink

Hetven év után újra látható a helyreállított Román Csarnok, amely a Szépművészeti Múzeum legdíszesebb tere. De miért nevezték el így? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról? Mennyire időszerű ma a Márványcsarnok falába vésett felirat: „Ars Longa, Vita Brevis”?

Vegan Sunday Market

„🙌 Az ELLÁTÓház kapui újra megnyílnak, hogy helyet adjanak Magyarország egyetlen közösségi vegán piacának. 🙏 Bár még óvatosan, az érvényben lévő egészségügyi előírásokat betartva és az elmúlt időszak hatása alatt gyűlünk össze, mi már nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy újra találkozzunk Veletek! ️🎉 ”

Normafa Síház – Street Workout szabadedzés és nyílt nap Szarka Ákossal

Nem tudod mi a street workout, nem tudsz helyesen húzódzkodni vagy csak nincs kivel kipróbáld? Itt a lehetőség, hogy a Normafa parki edző téren, profi vezetéssel belekóstolj az egyik legizgalmasabb szabadtéri erőnléti edzésbe amit valaha láttál.

Brutalista építészeti séta Budapesten

„Újra megrendezésre kerül a brutalista építészeti séta magyar nyelven. A túra hossza 4 és fél óra, mely során felfedezzük Budapest ikonikus brutalista épületeit. Sétánkat Pesten kezdjük, majd nagy részét Budán tesszük meg zöldövezetben.”