Fonó25, Édes Napok, Food Truck Show – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten
- szeptember 17-18-19-20. -

Ismét összegyűjtöttünk nektek egy tucatnyi hétvégi programot Budapesten: sörnapok, kertmozi-előadások, táncházak, koncertek és gasztroélmények is vannak közük. Neked csak ki kell választani a kedvencedet!

Programok szeptember 17-re (csütörtök)

Fonó25 Folkfőváros (egész hétvégén)

A nyári szabadtéri Teraszkoncertek után az idén 25 éves Fonó egy különleges jubileumi válogatással indítja útjára az évadot. A Fonó25 Folkfőváros szeptember 16-19. között egyfajta mixe a zeneház több kedvelt sorozatának. Hagyományosan a Fonó Szerda táncház kezdi a sort, amelyen Szalonna és Bandája muzsikál koncertet és táncházat, lesz Kamaracsütörtök a ZitheRandommal, Szlama Lászlóval, a Dalindával és a Babrával, amelyet a Babra táncháza követ.

Pénteken első sorban a duóké lesz a főszerep, többek között, Herczku Ági-Nikola Parov, Borbély Mihály-Dresch Mihály, Porteleki László-Porteleki Áron, Lakatos Róbert-ifj.Csoóri Sándor ‘Sündi’, Szokolay Dongó Balázs-Geröly Tamás, valamint a Branka Trió is színpadra lép, 19-én pedig Balogh Kálmán-Lukács Miklós koncertje és a Karaván Família és barátai várják a közönséget. Minden este táncház követi a koncerteket, pénteken a Szászcsávási zenekar, szombaton pedig a Csángálló muzsikál majd, ameddig bírják a lábak. Ráadásul minden este lesz szülinapi torta és gyertyaelfújás is.

További részletek: 

Corvin Szezonzáró Sörnapok (egész hétvégén)

„Malátarajongók, figyelem! A nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárjuk a Corvin sétányon, hogy közösen áldozzunk a minőségi sörök oltárán. Találkozzunk szeptember 16. és 20. között a belváros szívében, és töltsük meg korsóinkat és a pillanatot sörömteli élményekkel!”

Pintér Béla és Társulata: Tündöklő Középszer (csütörtök és péntek)

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű,
A Stradivari Stradivari a másik meg középszerű!
És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem!
Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.
Sokféleképpen próbáltalak instruálni téged,
Mondtam csúnyát, néha szépet,
Ha úgy tetszik elhintettem a magot,
És vártam, hogy a tehetség majdcsak kinő…
És ebben tényleg én is hibás vagyok,
Mert neked minden színpadon töltött perced elpocsékolt idő”

Ripoff Raskolnikov Band // Kobuci

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokunk számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli.A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

Hétvégi programok Budapesten: Ripoff @ Kobuci

Programok szeptember 18-ra (péntek)

Édes Napok csokoládé- és édességünnep a Bazilikánál (egész hétvégén)

Az év legédesebb hétvégéje, az ÉDES NAPOK BUDAPEST, csokoládé és édességünnep idén is várja az édességkedvelőket szeptember 18-20. között a Bazilika előtti Szent István téren.

Food Truck Show Budapest- Margitsziget 2020 (egész hétvégén)

„Hogy ne maradjanak a pestiek és a környékbeliek ki a legjobb Street Food-okból, elhozzuk nektek a legjobbakat 2020.09.18-19.20. között a Margitszigetre, a Wonder Island területére!🚌🌳”

Budapesti programok a hétvégén: Food Truck Show

Dorchipelago – Napsugár – Lemezbemutató @ Fellini Római Kultúrbisztró

„DORCHIEPELAGO lemezbemutató először Budapesten!!!!! A Fellini Hullámszínpadán Juhúúú… Hogy mi is les? A Dorchipelago egy sunny-pop zenekar vidám dalokkal, igényes zenei világgal, és emberközeli mondanivalóval.”

Programok szeptember 19-re (szombat)

BRC Mammuttető Filmklub: Az ötödik elem

Minden ötezredik évben feltárul egy kapu két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik esztendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teli univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy megvédelmezze az emberiséget.

Kama, Nóvé Soma ✘ Campfire Night

Kama + Berci (Mary PopKids) és Nóvé Soma (Middlemist Red, MORDÁI) – városi cowboyok akusztikus estje a Normafa Síházban, ahol kedvenc feldolgozásaikat és saját dalaikat adják elő.

Szendrői & Tóth (Elefánt) x Miamor Rómaim

Szendrői & Tóth egy keveset látott felállásban hozzák el a legkedvesebb Elefánt dalokat a Miamorba. A koncerten való részvétel ingyenes.

Ingyenes programok Budapesten: Szendrői & Tóth (Elefánt) x Miamor Rómaim

Programok szeptember 20-ra (vasárnap)

Henri Gonzo Koncert

„Az elmaradt koncert végre pótlásra kerül! A Fran Palermo frontembere most egy izgalmas szólóprodukcióval áll színpadra, és az új lemezéről játszik dalokat.”