Íme 2020 legjobb társasjátékai – a mensások szerint

Egy két napos versenyen mintegy 100 Mensa-tag tesztelte a döntőbe került társasjátékokat, és szavazott a 2020-as díjak odaítéléséről.

Korábban minden évben családi, logikai és haladó kategóriában lehetett versenyezni, emellett idén új kategóriaként bevezették a magyar fejlesztésű játékok díját is. Így 2020-ban összesen 4 játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.

2020 nyertes társasjátékai

Idén a logikai kategóriában a Csillagvadászok, a haladók között a Rune stones, míg a családi kategóriában a Harry Potter: Roxforti csata nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat. A magyar játékfejlesztőknek kiírt díjat elsőként Győri Zoltán játéka, a Spicy nyerte el.

Íme 2020 legjobb társasjátékai - a mensások szerint

Mi a Mensa?

A Mensa egy nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában. Ma közel 140 ezer tagja van a világ száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa. A Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése intelligenciatesztünkön.

További szuper társasjátékokat találhatsz az alábbi cikkünken: