Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten és környékén (2020. szeptember 3-6.)

Itt az újabb hétvége és ismét zseniális programok várnak ránk Budapesten és környékén. A legjobb koncertek, fesztiválok, nyitóbulik, irodalmi és gasztroprogramok közül gyűjtöttünk nektek egy szekérderéknyit. Vessétek bele magatokat, persze csak vigyázva!

Programok szeptember 3-ra (csütörtök)

BÖRZE ÚJRA – nyitóhét (egész héten)

„A függönyöket újra elhúzzuk, ajtóinkat újra kinyitjuk. Újult erővel, szuper lelkes és elhivatott csapattal, klasszikus kávéházi ételekkel, izgalmas italokkal, újdonságokkal – a jól megszokott Börze vendégszeretettel és hangulattal várunk újra Titeket! Gyertek újra, találkozzunk!”

Telekom Electronic Beats – Keeping The Balance Opening Show

A Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum Egyensúlyban – Art Collection Telekom kiállításhoz kapcsolódóan az Electronic Beats stábja is készül egy kellemes melegévszak-búcsúra a Müpa P’art Teraszon szeptember 3-án.

Hétvégi programok Budapesten: Electronic Beats

Grand Opening – Pasta Head Budapest

„Szereted a válogatott alapanyagokból, friss tésztából készített olasz tésztát? És hozzá megvendégelhetünk egy pohár csapolt Prosecco-val? Igen? Akkor gyere és kóstold meg 4 vegetáriánus és 4 húsos tésztánkat!”

Belvárosi Sörfesztivál I Szeptember 1-6. I Szabadság tér

„Találkozzunk idén is a Szabadság téren, mely egy hétre újra megtelik a legkiválóbb hazai sörfőzdék kézműves különlegességeivel, vagány FoodTruckokkal és sok-sok jó fej emberrel!”

Hétvégi programok Budapesten: Belvárosi Sörfesztivál I Szeptember 1-6. I Szabadság tér

Botellón Budapest – Nyárzáróka!

„Helószia mélyentisztelt Budapestia! Újra itt a csúcsrajáratás! Legkedvesebb helyszínünkre, a Citadellához a Nagy Sörnyitó színe elé járulunk ismét, hogy megnézzük fentről mi van lent. Ez egy spontán találkozó, de természetesen óvatosba’, no touching, kizárólag szimpatikus távolságban, megóvva az épített környezetet, a természetet és egymást!”

Budai Mocorgó #utolsó @Mammut Tető

„Itt van az ősz, itt van újra… 🍂 Szeptember 3-án 2020-ban utoljára visszatérünk a skacokkal egy kellemes kis fiestára és a legmocorgósabb nu-disco, funky és house nótákat pörgetjük estig! 🤤 Helló Buda, helló työtyő, helló Mocorgó! 😎”

Budapesti programok a hétvégén: Budai Mocorgó #utolsó @Mammut Tető

VAN filmzenekar ~ Pontoon

A VAN filmzenekar 2014-ben alakult a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan egyik szuper „hozadékaként”, majd a 2018-as Rossz versek világának is elengedhetetlen részét képezték. Időközben az is kiderült, hogy a filmekhez írt dalok önmagukban is megállják a helyüket: a zenekar a tavalyi évben is számos sikeres koncertet adott és két videóklippel is előálltak.

Programok szeptember 4-re (péntek)

Standby ~ Szabadtéri Kiállítás Megnyitó

Kortárs művészeinkből is megannyi képet hívott elő a karantén időszak: humorosakat, líraiakat, ijesztőeket, a természeti környezetben feloldódókat, magányban átlényegülőket. A Standby szabadtéri tárlat arra vállalkozik, hogy ezt az életérzést 20-20 fotó és festmény reprodukcióján, közel negyven alkotó látásmódján keresztül hívja elő egy olyan kivételes környezetben, mint a világörökség részét jelentő Andrássy út egyik legszebb tere, a Kodály körönd.

Egy borral a Citadellán!

„Ha péntek, akkor 1xfent.. Ha napsütés, akkor fröccs.. Ha Budapest, akkor Citadella.. Ha Ti, akkor Mi, együtt… Indítsuk el együtt a hétvégét a #várostetején egy jó borozgatással! 🍷Ha akarnánk is nehéz lenne nemet mondani #csudapest legszebb kilátására és egy-két-sok pohár borra, de ugyan ki akarna?!🤚🏼”

Egy borral a Citadellán!

VOGUE LIVE – Élőzene a vízen!

„Újra élőzenével várunk! 😊 Indítsd a szeptembert egy romantikus, hangulatos, péntek esti vacsorával és élőzenével! A gyönyörű, Dunára néző kilátás nálunk minden fogás mellé jár! 🥂 ”

¡HOLA MARGARITAS i TACOS! – Tereza x aMajomhoz (péntek-szombat)

„Mi történik mikor Pest urbán és Buda titkos kertje egyesül? Hát nyilván egy fergeteges Fiesta!🎉 A Tereza csapata egy hétvége erejéig elfoglalja helyét truckjaink között, hogy a mexikói gasztronómia legszebb kincseivel igazi latin-amerikai oázist varázsoljanak kertünkből. Így hát nem kérdés, ott kell lenned pénteken és szombaton, ahol szabadság, taco s margarita vár, és ahol a mottó nem lehet más: Viva Tereza! Viva aMajomhoz!💃🙈”

¡HOLA MARGARITAS i TACOS! - Tereza x aMajomhoz (péntek-szombat)

Giorgio és Barni (Carson Coma) x Miamor Rómaim

A júliusi Akvárium Klubos teltházas akusztikus koncert után a Carson Coma két tagja, Giorgio és Barni újra fellépnek Budapesten, ezúttal a Római Parton található Miamor-ban. A koncerten egyaránt elhangzanak majd a Carson Coma már megjelent rokkballadái, valamint az októberben megjelenő új lemez (Lesz, Ami Lesz) még nem megjelent dalai is. A koncerten való részvétel díjtalan.

Programok szeptember 5-re (szombat)

Gyerekkoncertek a Kobuciban // XiloTon 10. Jubileumi nagykoncert

A XiloTon Ütőegyüttest 2009. decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Legtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését, és képességeik fejlesztését tekintik.

Open Day a MÁV Szimfonikusokkal/Ingyenes program

2020. szeptember 5-én szombaton, 15 és 19 óra között ingyenes koncertek lesznek a belváros 7 kertjében és terén.

Ingyenes programok Budapesten a hétvégén: Open Day a MÁV Szimfonikusokkal

Utcazenészek a Hatker korzón

📢 Hatker Korzó 🎷 Utcazenészek Terézvárosban!🎼 Részletes program itt: https://www.facebook.com/events/250855832680209/?event_time_id=250855856013540

Summer Show / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren – BpGarden

„Summer Fashion&Art&Design Show és kiállítás a Budapest Gardenben, szabadtéren, közel az Árpád Hídhoz (Budapest III., Árpád Fejedelem útja 125.) A belépés INGYENES!”

blank

GM és TM Kürtőskalács Napok (szombat-vasárnap)

„Bár a Kürtőskalács Fesztivál elmarad, de szeptember-október folyamán tematikus hétvégékbe sűrítjük a Kürtősfeszt legkedveltebb termékeit. Így szeptember és október első hétvégéjén GM és TM Kürtőskalács Napokat szervezünk, a glutén, tojás, laktóz és tejfehérje intoleranciával élők számára, de akár a vegán életmódot folytatók számára is foygazstható a Gm és Tm kürtőskalácsunk!”

Őszi Etyeki Piknik LIGHT (szombat-vasárnap)

„Bár az újabb klasszikus Piknikre még várni kell, de nyitott pincékkel, hideg italokkal és hangulatos zenével várja a kirándulni vágyókat az Őszi Etyeki Piknik LIGHT szeptember 5-6-án.”

Őszi programok Budapest környékén: Őszi Etyeki Piknik 2020

Központ Nyárzáró Piknik

„Mielőtt beindulna az őszi szezon a Madáchon, kiköltözünk egy napra a szabad ég alá egy nagy nyárzáró bulira. Gasztroban Japánba utazunk, a Konyhakör csapata Donburi ball-al és Yakitori nyárssal készül, a Központ rezidensei pedig zenélnek délutántól hajnalig.”

LongStoryShort! Lemezbemutató koncert // TRIP hajó

A LongStoryShort! fiatal csapata 2017 óta rendületlenül hozza napsütötte, laza pop-punk dalait, melyekről elsőként a kaliforniai bandák ugorhatnak be. Most itt a zenekar első nagylemeze, a javarészt magyar számokat tartalmazó Helo, mely jól bemutatja a srácok életfelfogását. A lemez élőben szeptember 5-én, a TRIP Hajón debütál.

blank

Programok szeptember 6-ra (vasárnap)

Termelői piac és közösségi ebéd a Gombsajttal

„Örülünk, hogy ilyen sokan figyeltek üzenetünkre, termelőinkre és a tudatos étkezésre!”

Majdnemek – Versek, prózák a mai világról

Méghogy a mai kor kevéssé költői! Mikor a plázák színes katedrálisok, a plázacicák meg csábos angyalok… Az offisz kész szappanopera, szerelem, vér és árulás két monitoring és targeting között. A mai diák sziriöszli kimaxolja az iskolát. A népdalénekes zengi már: este jő, szürkül bé, mobilodat kapcsold bé, nem tudod, ki jelöl bé! A klasszikusok is korszerűek, Balassi shoppingol, Ady csapatépítő tréningen paintballozik, Kosztolányi edzőteremben gyúr, József Attila projektleadás hajnalán a monitorra mered, Weöresnek csörizi a telijét a véletlen, Arany tőzsdecápauszonyt ebédel. Az esten elhangzanak nagy költők nagy művei és számos játékos, fanyar vagy elgondolkodtató Lackfi-féle átirat.

Majdnemek – Versek, prózák a mai világról

Közös Lábos a Budapest100-zal

„A Közös Lábos programunkban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához. Civil szervezetek mellett cégek, baráti társaságok is jelentkezhetnek a programba, ha szeretnének egy általuk választott civil szervezetet támogatni.”

BRC Mammuttető Filmklub: Frida

Frida Kahlo (Salma Hayek) felkavaró szépségű mexikói festőművésznő élete filmért kiáltott… 1922, Mexikóváros: Frida élvezi diákéveit és az egyre inkább rajongó férfiakat. Barátja, Alejandro (Diego Luna) sok érdekes embernek mutatja be, többek között Diego Rivera (Alfred Molina) festőnek. A felhőtlen időknek egy szörnyű buszbaleset vet véget. Frida hosszú időre ágyba kényszerül. Barátja elhagyja, csak szülei tartják benne a lelket. Édesapja festőkészlettel ajándékozza meg és Frida elkezd alkotni…

BRC Mammuttető Filmklub: Frida

Korai Electric Ambient – Dürer Kert – Ingyenes!

Az immár 30 éves Korai Öröm és az 5 éves Korai Trancemission tagjaiból álló formáció követi tradícióit. A folyamatzenében a gépies dob és basszus mellet a gitár, a doromb, a fuyara és a khöömei difónikus ének ázsiai, berber, spanyol, indiai tájakra repít, melyet a szintetizátor tesz még varázslatosabbá.

Ha ennyi nem lenni elég, további budapesti hétvégi programokat itt találhatsz: