Újdonságok Budapesten: 9 hely, ahová érdemes ellátogatni szeptemberben

Három közös dolog van az alábbi vendéglátóhelyekben: újak, ötletesek és és hitelesek. Látogassatok el hozzájuk a következő hetekben, nem fogtok csalódni.

Normafa Síház

A Normafa már Budapest megalakulása előtt is a helyi népek egyik kedvenc kirándulóhelye volt, a 20. század elején pedig már síelni is olyan sokan jártak ide, hogy indokoltnak tűnt egy síház felhúzása. Az 1930-ban átadott Anna-réti épület idén nyáron egy kisebb ráncfelvarráson esett át, ami magával vont egy erősebb profilváltást is: az új Normafa Síház a természetközeli szórakozás Duna-parti tradícióját felhozta 477 méter magasba, akusztikus koncertestül és live DJ szettestül, megspékelve egy széles italválasztékkal és a Smoke Riders zseniális BBQ fogásaival.

1121 Budapest, Eötvös utca 59.

Samantha

Ugye te is emlékszel még arra, amikor a Mammut megépült? Jártál a Pirosba és a Promenádba? Buliztál a Jamben és a Miniatűrben? Jó hírünk van! A Millenáris Park visszatér az életedbe! A Samathába bármikor leugorhatsz egy fehér atlétában és egy farmerban a gyerekkel, de koccinthatsz a csajokkal és a barátokkal kicsípve, egy buli előtti estén. Sőt! Mindezt akár felváltva is teheted. Jógázz reggel, válogass egész nap az egészséges bowlok (by Moana Bowls) és dzsúszok közül, vagy koccints egy klasszikus Samantha koktéllal a naplementében. Ahogy a kedvenc Szex & New York-karakterünk mondaná: Don’t be a lady. Be a legend!

1024 Budapest, Millenáris Park

Lokum Brunch & Bistro

A belváros legújabb egész napos reggelizőhelye túllép a bundáskenyér-amerikai palacsinta-avokádós toast tengelyen, és asztalunkra hozza a gazdag mediterrán reggelik világát, az anatóliai, balkáni és közel-keleti konyhák legjavából válogatva. A Lokum (magyarul török öröm/élvezet) Brunch & Bistroban több mint százféle tapas közül válogathatjuk össze a kedvünkre való tételeket, mint például a kemencés paradicsomszószban sült garnélarák, a pastirma, vagy a narancsos zellersaláta, de akár a tulajt is megkérhetjük, hogy állítson össze nekünk egy klasszikus török reggelit.

1065 Budapest, Zichy Jenő utca 30.

blank

Miamor Rómaim

Június végén, a vadregényes Római-parton nyitotta meg kapuit a Miamor ételudvar, aminek ötlete a Vegan Gardenért felelős csapat kollektív kobakjából pattant ki még kora tavasszal. A Fellini és a Két Rombusz között található Miamor nem csak hűsítő italokkal és jobbnál jobb húsos (Ladrillos), vegán (Las Vegan’s) és olasz (Pizza Me) finomságokkal várja a folyóparti dolce vitázásra vágyókat, de ingyenes koncerteket és sportközvetítéseket is tartanak, továbbá két strandröplabdapályát és egy játszóteret is kiépítettek az aktív kikapcsolódás jegyében.

1031 Budapest, Római part 47.

blank

Pingrumba

Ami Pesten az Atlasztól Ararátig, az Budán Kairótól Kalkuttáig: végre megérkezett a pesti bulinegyed közkedvelt Dobrumbájának kerthelyiséges kistestvére, a Pingrumba! A Széll Kálmán tér északnyugati csücskében, egy volt kínai étterem helyén megnyílt lokáció a mediterrán térség kulináris kaptafáját keletire cserélte, azzal a céllal, hogy a már megszokott közel-keleti és észak-afrikai ízek mellett megismertessen minket Perzsia, Nyugat-Ázsia és India mesébe illően fűszeres ételeivel, italkülönlegességeivel és magával ragadó vendégszeretetével.

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 6.

blank

Blitz KERT

A Pontoonon már belefuthattatok a város egyik legjobb pizzáját készítő csapatba, akik neve alatt fut a Blitz Pizza. Júniusban új, állandó helyet nyitottak a hetedik kerületben, ahol a bevált receptúra alapján sülnek a pizzák a kemencében, de egyéb finomságok is kerülnek az asztalokra, amilyen például a burrata savanyított paradicsommal és kapribogyóval, a lasagne vagy a Blitz krumpli, míg italok terén a természetes boroké a főszerep. A kettő együtt bőven elég indok lenne a rajongásunkhoz, de a fényfüzérekkel átszőtt udvarral lesz teljes a kép, amely többek között akusztikus koncerteknek és pop-up vásároknak is gyakran ad otthont.

1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

blank

Á la Maison Buda

Az Instagramra kívánkozó reggeli fogásairól ismert Á la Maison tovább folytatja a Stand25 étterem által megkezdett és a Dobrumba-Pingrumba csapata által felvett tradíciót, és a belvárosból kiszakadva a Duna túlpartjára hozta legújabb egységét. A Hegyvidék Bevásárlóközpontban berendezett, kutyabarát Á la Maison Buda tágas, letisztult belső térrel, sövénykerítéssel takart terasszal, és a belvárosi étteremből már jól ismert tételekkel hívogatja a francia eleganciára éhes vendégeket, újdonságként pedig megjelent a déltől este nyolcig elérhető séf ajánlata menüsor, és Ódor András bravúros koktéllapja is.

1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11.

blank

Szaletly

A Stefánia és a Thököly sarka 1907 óta több vendéglátóhelynek is otthonául szolgált: először a Klein fivérek nyitották meg Stefánia Corso nevű kávézójukat, később itt működött a Lord Rothermere zenés étterem, aztán hosszú évtizedeken át, egészen idén tavaszig viselte a Thököly étterem cégérét. A nemrég megnyitott Szaletlynak egyelőre csak az évszázados nosztalgiával átitatott terasza látogatható, amely egyszerre működik vendéglőként, sörözőként, kávézóként és borozóként. Bernát Dániel séf konyháját a minőségi alapanyagok, modern technikák, és a hagyományok tisztelete jellemzi, amelyek olyan fogásokban mutatkoznak meg, mint a konfitált kacsamáj, bajai halászlé, vagy a cigánypecsenye.

1146 Budapest, Stefánia út 93.

blank

aMajomhoz – Buda titkos kertje

A Pontoon csapata felfedezett Budán a Városmajor szívében egy nagy történelemre visszatekintő, elhagyatott kertet, amely a járvány utáni időkben, az összefogás jegyében teret és lehetőséget biztosít mindannak a programnak, ami idén elmaradt. Az aMajomhoz minden este más élménnyel várja az odalátogatókat, hiszen az eklektikus programkínálatban megférnek egymás mellett a gasztronómiai, kulturális és zenei események is. A Divino, a Burger Market és a Blitz Pizza truckjai állandó szereplői a titkos kertnek, de olyan gasztronómiai vendéglátóegységek is középpontba kerülnek majd, mint a Pomodoro.

1122 Budapest, Maros utca 56.

blank