A legkirályabb budapesti turik, ha csökkentenéd az ökológiai lábnyomodat

Elhasználtuk a bolygónk egyéves erőforrásait. Idén a tavalyihoz képest három héttel később, augusztus 22-én jött el a túlfogyasztás világnapja, vagyis a Föld lakossága kevesebb mint kilenc hónap alatt felélte az egész éves készletet. 

A WWF szerint az emberiség ökológiai lábnyoma a koronavírus-járvány korlátozásainak köszönhetően csökkent, habár ez nem mondható el Magyarországról. Itthon ugyanis a tavalyi adatokhoz hasonlóan idén is június 14-én jött el a túlfogyasztás napja.

Az ökológiai lábnyom csökkentésének szórakoztató módját szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, amivel jót tesztek a bolygónak és a saját közérzeteteknek is. Ez pedig nem más, mint a turizás. Van annál jobb érzés, mikor pár száz forintért rátalálsz arra a ruhadarabra, amiről hónapok óta álmodtál? Na, ugye, hogy nincs!

A kedvenc vintage üzleteink Budapesten

LoveBug Vintage

A Margit körúti LoveBug egy vintage kuckó a fővárosi rengetegben, ahol külföldről beszerzett csecsebecsék között lehet szemezgetni. A sokszínű kínálat – vicces zoknik, kitűzők, órák, ékszerek, farmerek, filmes pólók, chunky sportcipők és más menő holmik – mellett, a bolt magával ragadó hangulata miatt is érdemes betérni.

1027 Budapest, Margit körút 62.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LOVEBUG VINTAGE // Violetta K. (@lovebugvintagebudapest) által megosztott bejegyzés,

Typo Showroom

A VIII. kerületi Typo Showroom  egy aprócska Berlin a pesti belvárosban, csupán pár percre a Nemzeti Múzeumtól: polcai és állványai vintage and designerdaraboktól, táskáktól, cipőktől, és egyedi kiegészítőktől roskadoznak, amelyeket baráti áron vásárolhatunk meg. Keress virágmintás inget, laza mackónadrágot, retró övtáskát vagy menő télikabátot, a Typo Showroomban biztosan megtalálod a nagy Ő-t.

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Szputnyik Shop

A Dohány és a Király utcában jóval nagyobb alapterületű boltokban élheted ki a fenntartható divat iránti szenvedélyedet. A mix & match mekkái second-hand és designertermékek, köztük jegyzetfüzetek, bizsuk és napszemüvegek sorát ajánlják vásárlóiknak olyan világmárkákkal, mint a Fjallraven, a TOMS, a PAEZ vagy a Dr. Martens. Ha felkeltettük az érdeklődésed, tegyél virtuális sétát a Szputnyik webáruházában!

1074 Budapest, Dohány utca 20.
1062 Budapest, Király utca 22.

Konfekció

Voltál már olyan helyen, ahol úgy érezted, mintha egy időgépből léptél volna ki? A Víg utcában fellelhető Konfekció pontosan ezt az érzést fogja felébreszteni benned a mintás, múltidőző ruhadarabokba bújtatott kirakatbabáival. Szenzációs szetteket lehet összedobni náluk! Folyamatosan megújuló árukészletükben biztosan ott lapul valami neked való.

1084 Budapest, Víg utca 22.

blank

Ludovika Shop

A Rumbach Sebestyén utcában üzemelő Ludovika Shop szuper termékpalettát pakol össze szezonról szezonra, hogy te, kedves leendő vásárló, minden évszakban kitűnhess a tömegből. A nőies fazonú ruhák rajongóinak mindenképpen megéri betérni. A szetteket elnézve nekünk a 80-90-es évek filmjei ugranak be, ami azért elég ígéretes!

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 15.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

↠Ludovika vintage↞ (@ludovika_vintage) által megosztott bejegyzés,