Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (augusztus 13-16.)

Ezen a héten is zseniális események várnak ránk Budapesten: koncertek, vásárok, kiállítások, mozielődások,… Lássuk hát a legjobb hétvégi programokat!

Csütörtöki programok (augusztus 13.)

Kerekes Band – bemutatja a Magyar Zene Háza és a Pavilon Kert

„A Magyar Zene Házával közösen indított Zene a lombok alatt sorozatunk augusztus 13-ai vendége a Kerekes Band. Az egri, 1995-ben alakult kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band egy magyar népzenei alapokat funk, dzsessz, rock és elektronikus műfaji elemekkel ötvöző magyar zenekar, az Ethno Funk képviselője. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből.”

Hétvégi programok Budapesten: Kerekes band

Muzikum Garden vacsora • Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs Duó

„Várjuk Önöket sok szeretettel a Muzikum Bisztró belső teraszának, a Muzikum Garden augusztus 13-i vacsoraestjére, amelynek vendége újfent a Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs duó! Ripoff Raskolnikov az európai blueszenei színtér egyik legkülönlegesebb figurája, nemcsak kiváló gitáros, hanem termékeny dalszerző is egyben. Ezen az estén a kiváló zongoraművész, Nagy Szabolcs társaságában lép színpadra.”

Moped Loewen at Dürer Kert

„Moped Loewen végre újra Magyarországon, ezúttal a gigantikus 10 fős nemzetközi felállással, Budapesten. Experimentális indie-rock, fúvósokkal felturbózva. A tavalyi kislemezük után (Jazz-Rock Orchestra) most egy új programot mutatnak be, új dalokkal, más felállásban, frissen, a stúdióba vonulás előtt. Ezt a koncertet az új lemezük februári megjelenéséig nem lehet majd hallani, szóval érdemes lesz eljönni! Ha egyszerre szereted az indie-rockot, a prog-rockot és a modern jazzt, avant-garde noizzot, akkor ezen a koncerten biztos borulni fogsz. A belépés ingyenes!”

Budapesti programok a hétvégén: Moped

Amoeba ~ Pontoon BDAY #4

„~hihetetlen, de igaz! a Pontoon 4 éves lett! mivel a rendes születésnapján, azaz a szezon elején, a fránya vírus miatt még nem tudott bulit tartani, így augusztusban szeretettel lát titeket egy nagy közös ünneplésre a parton!~ És nem is akárkikkel mulatunk majd, hiszen az egyik kedvenc hazai bandánk, az Amoeba Band koncertjével (és persze veletek karöltve) pecsételjük meg eme jeles dátumot.

Az Amoeba tagjait már ismerhetitek innen-onnan, különféle oldalági projektekből és nagyszínpados zenekarokból, de a legjobban akkor jártok, ha ebben a felállásban tapasztaljátok meg őket! Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja, mely anyagból ezen az estén is hallhatunk pár dallamot.”

Westend Borpiknik (szerda-vasárnap)

„Friss borokkal, ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel és szuper zenei programokkal várunk augusztus 12-16. között a Westend Borpikniken, ahol több mint 20 magyar borászat és kézműves manufaktúra kínálatából válogathatsz. Kóstold meg a hazai borászatok legfinomabb italait, falatozz a food truckok kínálatából és pihenj a napvitorlákkal fedett lounge-ban vagy akár a fűre terített puha pokrócokon.”

Hétvégi programok Budapesten: Borpiknik

Pénteki programok (augusztus 14.)

Vidám komolyzene | nyári Képmás-est Bősze Ádámmal

„Vidám komolyzene – zene és történet nyárestére hangolva a festői Halász-kastély kertjében, Kápolnásnyéken. Mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek? Mire fogékony a 21. századi zenehallgató Kodály országában? Kötetlen beszélgetés Bősze Ádámmal zeneértésről, zeneélvezetről, magas és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról. Ezen az estén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvós kvartettje játszik.”

Budapesti programok a hétvégén: Vidám komolyzene

Beerbox Sörnapok Újbudán (péntek-szombat)

„Idén nyáron jó pár esemény elmarad sajnos, amelyeket jó előre beterveztünk, de most még se tudunk megejteni. Ez az év más lesz, mint a többi, de az biztos, hogy a sör nem maradhat ki ebből. Éppen ezért úgy döntöttük augusztus 14-15 között megszervezzük a nyár egyik legizgalmasabb 2 napos sörös eseményét Budán! Pontosabban a XI. kerületben, Újbudán. A kraft főleg Pesten burjánzott, de pár éve már olyan kiváló helyeket is köszönhetünk a környéknek, mint a KEG Sörművház és a Bölcső bar & food. Mi pedig ehhez szeretnénk felnőni és tovább erősíteni a budai oldal sörös színességét.”

JaMese@Fellini Római Kultúrbisztró

„A nyár leglazább és egyben utolsó találkozása is. Persze nagyon reménykedünk még, hogy ősszel is lesz lehetőségünk zenélni Nektek, de addig is mindennapi életfilózófiánk szerint élünk: nyár van, koncert, a Fellini a legmenőbb Duna parti hely és ott a legjobb meggyes sör! Úgyhogy gyertek el és mi nem hagyunk zenés gondolatok nélkül Titeket!”

Pénteki programok (augusztus 14.)

Kollár-Klemencz Kamarazenekar – Ég az erdő koncert

Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkban, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.

Szombati programok (augusztus 15.)

Gyerekkoncertek a Kobuciban // Kolompos Együttes

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi

„Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikk piac…mindegy hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, gyere és nézd meg mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát, mert most az utcára is kivezetjük, így teljes értékű bolhapiacot kapsz a kertben és a Kazinczyban is! ”

Szombati programok (augusztus 15.)

BPSPC – Highlights // Kiállításmegnyitó és vetítés

Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Terasz LIVE! Váczi Eszter Quartet – Ingyenes!

A 2009-ben alakult Váczi Eszter & Quartet 4 nagylemezen van túl. A műfajilag nehezen besorolható, ám annál inkább hallgatható zenét játszó együttes mára összetéveszthetetlen karakterével vesz részt a hazai könnyűnek mondott zenei palettán. Jazznek pop, popnak jazz. Mindig ezzel találják szemben magukat. Ők meg annyit mondanak: ez a Váczi Eszter & Quartet.

The Carbonfools – Naplemente koncert

„Sok dolog sajnos kimaradt a nyárból, de nem engedhetjük el ezeket, így augusztus 15-én a Várkert Bazár Öntőház udvarán megpróbálunk mindent bepótolni.

blank

Tüptürüp – Budapest Park

A Retrokert hamisítatlan hangulata újra a Budapest Parkban, ahol ezúttal is DJ Thomas szolgáltatja a legnagyobb retro slágereket egy éjszakán át!

Vasárnapi programok (augusztus 16.)

WAMP / Hegyvidék 08.16.

„Augusztus 16-án, hosszú kihagyás után, új helyszínen, a Hegyvidéki Sirály sétányon térnek vissza a WAMP-os tervezők! A budai hegyek ölelésében, a kultikus MOMkult előtti sétányon közel száz hazai alkotó várja az egyedi design tárgyak iránt érdeklődőket, ahol bemutatkozhatnak a legfrissebb nyári kollekciók. Most különösen fontos, hogy jelenlétetekkel és vásárlásotokkal ti is a hazai alkotókat támogathatjátok! Gyertek ki a Sirály sétányra nézelődni, beszélgetni, hogy újra együtt lehessünk kedvenc tervezőinkkel szabadon!”

TOTIM Origins x Free Sequence – Žagar Experience & Siblicity , Coloboma & Filip Varial – LIVE

A TOTIM Origins és Free Sequence – Žagar improvizáció és Live act fókuszú koncepciója – közös szabadtéri bemutatójára invitál. A Free Sequence label és event sorozat célja, hogy összekapcsoljon különböző viziójú művészeket és a hangszereiket.

BRC Mammuttető Filmklub: Négy szoba

Ted, a szerencsétlen liftes fiú szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Boszorkányokkal, gengszterrel, és még egy sztárral is találkozik, és egyik szorult helyzetből a másikba csöppen.