Visszatér a WAMP: Nézd meg, milyen egyedi tárgyak várnak!

Augusztus 16-án, hosszú kihagyás után, új helyszínen, a Hegyvidéki Sirály sétányon térnek vissza a WAMP-os tervezők! A budai hegyek ölelésében, a kultikus MOMkult előtti sétányon közel száz hazai alkotó várja az egyedi design tárgyak iránt érdeklődőket, ahol bemutatkozhatnak a legfrissebb nyári kollekciók.

Nézzünk néhány egyedi terméket, amit biztosan megtalálsz ott:

A legfrissebb nyári kiegészítő – egyedi grafikákkal díszített, kézzel készült legyezőkkel teszi színesebbé és hűvösebbé a nyári éjszakákat két grafikus, Luca és Szani projektje, a BZZZ Fans. A legyezők kézzel, kis széria számban készülnek, szitanyomott textil és gravírozott fa, valamint bőr kombinálásával. Az első, sorszámozott kollekcióban a három különböző darab (Shibari, The Bat-trip, Kokyangwuti) három különböző történetet mesél el. A márka neve, logója és totemállata egy légy, de a BZZZ egyben utal arra a flow élményre is, amit ‘Body Buzz’-nak hívnak, amikor a zene, a hangulat szinte sejt szinten járja át az embert és sosem akarja abbahagyni a táncolást. Az ilyen fülledt, nyári pillanatokban pedig minden friss szellő szinte megváltás. Ezt kínálják a BZZZ legyezők.

A CSŐ! régi budapesti neonreklámokat megelevenítő poszter sorozat. A szitanyomott plakátok megvásárlásával egy kiválasztott neon felújítását finanszírozhatjuk. A megvásárolható plakátok szitanyomással készülnek. A grafikák és a CSŐ! logó foszforeszkáló pigmenttel lett kezelve, így a sötétben kellemesen derengenek, megidézve a neonreklámok hangulatát. Az 50x70cm-es méretű plakátok feltekerve, papírhengerben kerülnek a vásárlókhoz. A plakátsorozat első szériájában olyan ikonikus reklámok szerepelnek, mint a Csemege kosara, vagy a Kézimunka, amin minden valaha a bulinegyeden végisétáló ember röhögött már életében, legalább magában. Emléket állít még a Kedves presszónak is, ami sajnos már nem található meg a városban, illetve grafikai formát öltött az „Óvatosság, Türelem, Udvariasság” neonja is, ami pedig a „Biztonságos Közlekedés” neonreklámmal együtt figyelmeztette Budapest közlekedő polgárait.

Mit szólnál egy olyan táskához, amit négyféleképpen is alakíthatsz? Az Édertáska megalkotta a legújabb Transzformertáskákat – 1 táska 4 forma, így nem kell cserélgetned a különböző alkalmakra többet! Különleges kialakításával pedig a kiegészítőkre sem lesz többet gondod!

blank

Schall Eszter 2009 óta készít képzőművész és iparművész termékeket, képeket, képeslapokat, ékszereket. A STAMPP márkát 2015-ben alapította, ami egy próbának indult – szeretett volna valami egyszerű, de játékosat, a rajzaival kombinálható ékszert. Miután az ékszerek kézzel készülnek, mindegyik egyedi, nincs két egyforma. A sárgaréz alapok formailag nagyon sokszínűek és a beütött rajzocskák is sorra bővülnek. Ettől különlegesek. Eszter apró ékszerei tökéletesek ajándéknak is, mert a kis rajzoknak hála mindenki talál közöttük a stílusához illőt. Szaturnusz, tacskó, rókafej, dínó és fenyőfa mellett még megannyi kedves kis minta várja, hogy valaki csuklóján, ujján, fülében vagy nyakában landoljon.

blank

És ha valami igazán kedveset szeretnél magaddal vinni a nyárba, akkor ki ne hagyd ki a Soadyart bájos grafikáival díszített termékeit! A különleges nyári fülbevaló újdonságok mellett a szokásos cukiságokat is megtaláljátok majd (kitűzők, sörnyitós kulcstartók, mágneses könyvjelzők, jegyzettömbök, printek)!

blank

A hónap tervezője augusztusban: Ezsubegz

Enyedi Zsuzsa, a tervező maga is egy bohém fiatal nő, aki a merész anyaghasználatáról és stíluskeveréséről ismert. Védjegyévé vált a szarvas minta és a különféle szőrmék széles palettájának a variálhatósága. A márka, talán attól olyan speciális, hogy nem fél ötvözni a különféle anyagokat, legyen az műbőr, szövet, fém vagy műanyag. A fiatalos, modern táskák mellett neszesszereket és több apróságot is megtalálhatunk a kínálatban.

blank