Itt a barátság világnapja! – Íme a legjobb hétvégi programok Budapesten (július 30. – augusztus 2.)

Ma van a barátság világnapja! Szerencsére ismét zseniális hétvégi programok várnak ránk Budapesten, ahol meg is ünnepelhetjük ezt. Koncertek, bulik, vásárok, kertmozi-előadások, gasztro-élmények – mindből gyűjtöttünk nektek, összesen vagy két tucatnyit! 

Csütörtöki programok (július 30., barátok világnapja)

Nyár a Hunyadi téren: a Dalinda a’capella trió

A Dalinda énekesnői – Nádasdy Fanni, Paár Julianna és Tímár Sára – mindannyian a magyar népzene elkötelezettjei. Zeneiségükben mégis arra törekednek, hogy színpadra vigyék a népdalokból áradó hiteles, ösztönös éneklési stílust, modern, többszólamú formában, érzékenyen átdolgozva, újraértelmezve. Dalaik mindannyiunkról szólnak, hiszen a mindannyiunkban mozgolódó gondolatok, érzések kollektív hordozói népdalaink.

Hétvégi programok Budapesten: Nyár a Hunyadi téren: a Dalinda a’capella trió

REKLÁMZAJ #14 Normafa

„Reklámos örömzenélés a város felett, de mégis közel, a Normafán.Itt az alkalom, hogy kicsit kiszabaduljunk a városból, bepótoljuk az elmaradt találkozásokat, és koccintsunk egyet az újonnan nyílt Normafa Síház hangulatos kertjében, ahol akusztik koncerttel, ügynökségi dj-kkel és hűsítő italokkal várunk.”

Budaparti Filmvetítések a Kopaszi Gáton

„Budapest leghangulatosabb szabadtéri vetítésére várunk Titeket ezen a hétvégén a Duna-partra, a Kopaszi Gáton. Igazi kertmozi élmény, kicsit másképp.”

További részletek itt:

A barátság éjszakája

„Július 30-án azokra koccintunk, akik nélkül minden más lenne és kevesebbet nevetnénk. Azokra, akikkel mindig jó megosztani egy italt, akikre jóban-rosszban számíthatunk és akiket valójában sosem késő felhívni és meghívni vacsorára: A BARÁTOKRA.”

Barátok világnapja 2020: A Barátság Éjszakája

Zenélő Budapest – ötödik hét (egész hétvégén)

„Rendezvénysorozatunk idén hatodik évadát kezdte meg. Budapest gyönyörű történelmi helyszínein tartott ingyenes minikoncertjeinkkel igyekszünk látogatóinknak emlékezetessé varázsolni a nyári hétvégéket. A nyár folyamán összesen több mint 200 koncerttel várjuk érdeklődőinket 8 különböző helyszínen, ahol az ország legrangosabb zenekarainak tagjai készülnek külön erre az alkalomra komponált, a helyszín atmoszférájához illeszkedő zenékkel.”

Hétvégi programok Budapesten: Zenélő Budapest

Pesti Borkörút · Határtalan magyar borbártúra

A Pesti Borkörút célja, hogy Budapest hat neves boros közösségi helyén, a Körút mentén, két nap alatt meg lehessen ismerni a Kárpát-medence csodás és egyedi borvilágát. A borbárok egymástól nincsenek nagy távolságban, így akár gyalogosan is bejárhatók, elérhetők.

Pénteki programok (július 31.)

Budapest Restart Sportsziget (egész hétvégén)

„Újranyit a város: augusztus első hétvégéjén egész napos ingyenes sport rendezvénnyel várunk minden budapestit! 🏀⚽️🥎🏓🥏 Több mint 12 sportágat lehet teljesen ingyen kipróbálni. 👉 Lesz aerobik Béres Alexandrával, alakformálás Katus Attilával, gerincprogram, crossfit, tollaslabda és asztalitenisz bajnokság, teqball, jóga és sok minden egyéb! 😊”

Budapesti programok a hétvégén: Budapest Restart Sportsziget

Véradás a Cinema City Arénában!

Adj vért! Egy véradással, három életet is menthetsz! A Cinema City Aréná-ban 2020. Július 31-én, pénteken, 13:00-tól véradást tart a Magyar Vöröskereszt. A véradásra hozd magaddal személyi igazolványodat, TAJ- és lakcímkártyádat!

Péntek esti kertmozik a Teleki téren #5: Truman show

Truman Burbank (Jim Carrey) nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, melyet egy jó fantáziájú producer-rendező (Ed Harris) ötlött ki és vezet. Truman a műsor főszereplője – de nem tud róla. Élete egy véget nem érő TV show, melyben az ott élő és dolgozó emberek hollywoodi színészek és még a szüntelenül csacsogó felesége is szerződtetett színjátszó. Ám Truman idővel egyre többet tud meg.

A Muzikum Garden bemutatja: Menyhárt Jenő és Víg Mihály

„Várjuk Önöket sok szeretettel a Muzikum Bisztró belső teraszának, a Muzikum Garden következő, július 31-i estjére, amelynek vendége a MENYHÁRT JENŐ ÉS VÍG MIHÁLY! Dalok a Balatontól az Európa Kiadóig, érintve a Trabantot, Baksát, egyebeket.”

Budapesti programok a hétvégén: A Muzikum Garden bemutatja: Menyhárt Jenő és Víg Mihály

Pál Utcai Fiúk / Akvárium Klub / 2020. július 31.

„Nagyon hosszú volt ez az időszak nélkületek! De most mindent bepótolunk! Nyár+Bál = Hatalmas Pál Utcai Fiúk koncert az Akváriumban! A legnagyobb PUF slágerekkel és kibővített felállással várunk benneteket, hiszen berántottunk a buliba olyan legendás hangszerszólistákat is, mint Albert Zoli és Dióssy Ákos! Kipihenve érkezzetek, mert egy pörgős estére készülünk!”

LavaLava Allnighter ~ Pontoon

„A legutóbbi Duna-parti gyűlésünkön alaposan kirúgtuk a ház oldalát. Ott folytatjuk most, ahol akkor abbahagytuk. Come early, stay forever!”

What’s Poppin Open Air

„Ayy Yoo, a What’s Poppin Budapest 🎉 megnyitja kapuit előtted❕ Ha szeretnéd, hogy a hét utolsó napján elkalauzoljunk a #NewSchoolRap, #HipHop zene 🔥 legforróbb és legfreshebb trackjeinek világában akkor itt a helyed 🙋‍♂️! Ne maradj le erről a felejthetetlen Pénteki Open Air estéről, ahol végre hallhatod kedvenc előadóidat❗️”

Pénteki programok (július 31.) : What'a poppin

Éjszakai bunkertúra – Csepel Művek – 3 II. világháborús óvóhely

A bunkertúra a hazai turisztikai piacon teljesen egyedülálló programcsomag: Magyarország valaha volt legnagyobb gyárának 1944-es eseményeit mutatja be 4 órányi programot nyújtva, II. világháborús építésű óvóhelyek meglátogatásával.

Szombati programok (augusztus 1.)

Óbudai Kult.Éj

Idén augusztus 1-jén egy kora délutántól késő éjszakáig tartó kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat. A 3. kerületi kulturális helyszínek – amelyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található – összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult.Éj!

További részletek ITT!

blank

The Color Run Make Magic Budapest powered by Budapest Restart Sportsziget

„Happiest 5k on the Planet” azaz a „Bolygó legboldogabb 5 kilométere”. The Color Run nem verseny, hanem egy ÉLMÉNYFUTÁS, jó szórakozás, színekkel és fesztiválhangulattal, ahol újra igazi boldog gyereknek érezheted magad! Ez a világ jelenlegi legnagyobb futófesztiválja. Magyarországon 2013 óta kerül megrendezésre és minden évben egyre több résztvevővel bővül a színekben pompázó futók tábora, legutóbb majd tízezer színes futó mosolygott a célban!

blank

Augusztus köszöntő és hétvége indító piacozás a Rómain!

„Milyen is a Római parti Piac? Színes, beszélgetős, illatos, kikapcsolódós, kóstolgatós, a Duna illata is érződhet ;), ide kirándulni is öröm és boldogság. Támogassuk a magyar termelőket, kézműveseket, kiskereskedőket, készítőket! Szippantsunk nagyokat a szabad levegőbe, hívjuk barátainkat és csak érezzük jól magunkat.”

Gardrób Közösségi Vásár – Dürer Kert – Augusztus 1.

„Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekünk is van, mi sem tudtuk eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitaláltuk a ruhavásár ötletét.”

Szombati programok (augusztus 1.): Gardrób

 

★ Chinatown Terasz 2020(Part 2)★

„Téged is érdekelnek az ázsiai kultúrák? Nyitott vagy új ízek és ételek felfedezésére? Szereted a street food hangulatot? Itt a helyed!”

Vice City 80’s Party / A38 Koncertterem

„Egy nagyon hosszú kihagyás után végre újra visszatérünk a gyökerekhez, mivel ezúttal 100%-ban 80-as éveknél maradunk ahogy azt illik. Visszatérnek a kedvenc Vice City dalok, meg minden ami kimaradt belőle. Ráadásul sokak örömére újra az A38 hajó mélyében toljuk, reméljük floridai hőmérsékleten.”

Szeresd a Trashem Bébi – CSAK TRASH és más semmi! @Budapest Park

„A név többet mond minden leírásnál, hiszen a Szeresd a Trashem Bébi! visszatér az alapokhoz, és minden cicoma nélkül orientál téged a #színtiszta trash világába! Krisztus előttől Korona utánig minden, amit üvöltve szeretünk!”

blank

Vasárnapi programok (augusztus 2.)

RUHA pop-up & Brunch @BlitzKert // 08.02.

„Hogyha kedvelitek a divatot, akkor Lilla Lendvai, stylist nevével már egészen biztosan találkoztatok. Ő volt az, aki pár évvel ezelőtt úgy döntött, hogy szembemegy a fast fashionnel, és egy olyan teret hoz létre, ahol kellemes környezetben, gondosan szelektált használt ruhákat vásárolhatunk. Így született meg Nagykovácsiban a RUHA, recycled fashion store koncepciója, ahol nem csak gondosan szelektált, sokszor tervezői darabokra bukkanhatunk, de a csodálatos enteriőr részleteiben is könnyen elveszhetünk. A jó hír pedig: vasárnap nem kell Nagykovácsiig utaznod, ugyanis Lilla elhozza a BlitzKertbe kedvenc darabjait, ahol ezek megvásárlásával támogathatod a fenntartható divatot! És persze nem is mi lennénk, hogyha mindezt nem egészítenénk ki kedvenc brunch ételeinkkel…”

Vasárnapi termelői piac és közösségi ebéd

Az Élesztőház udvarán szerveződött egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Summer Swing Time – Lindy Hop Táncest

„Minden jazz és swing táncot kedvelőt szeretettel várunk a Keep Swinging Egyesület és a Várkapitányság közös szervezésű táncestjén. A helyszín a Szárazárok színpad lesz a Várkert Bazárban.”

Palacsinta vs Gofri – ZSIRÁF – 08.02.

„Rég volt ilyen hatalmas összecsapás a városban… A desszertek nehézsúlyú bajnokai vasárnap a ZSIRÁF-on találkoznak! 😜 Gyertek le hozzánk július 19-én vasárnap és egy hideg limonádé mellett kóstoljátok meg a West Waffle zseniális gofri különlegességeit, vagy az igazi, hamisítatlan Retro Lángos/Zsiráf palacsintát!”

Vasárnapi programok (augusztus 2.): Zsiráf

Közös Lábos a Tetovált Állatmentőkkel

„A Közös Lábos programunkban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához.”