A Magyar Rádió épületében zárul a III. Fővárosi Palotakoncertek

Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot.

A program keretén belül az együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. Az idei fellépésekkel a Pesti Vigadóba, majd a Duna Palotába kalauzolta el a Zenekar az érdeklődőket. 2020. március 29-én este hét órától a Magyar Rádió épületében, a legendás Márványteremben zárul a koncertsorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével. Az eseményt a Magyar Rádió rögzíti is, és későbbi adásában közzéteszi.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.

Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája Ujházi Gyöngyi lesz.

A hangversenyre jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.