Különleges nőnapi programok Budapesten – Itt ünnepeld 2020-ban!

Egy tucat nőnapi programot gyűjtöttünk össze nektek: budapesti vásárokat, workshopokat, színházi előadásokat, koncerteket, hogy varázsolhass a párodnak, anyukádnak, nagymamádnak vagy csak magadnak egy kivételes ünnepet.

Gyengébb? Nem! – Nőnapi borkóstoló csak borásznőkkel (szombat)

„Magyarország borásznői ismét összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe sokszor a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várjuk a hölgyvendégeket is!”

Nőnapi programok 2020: Borkóstoló

WAMP / Tavaszi vásár

„Március 8-án a legfrissebb újdonságok és tavaszi kollekciók mellett egy rendkívül színes és izgalmas kiállítással is várunk benneteket a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan! „Az én feminizmusom” kiállítás Meyer Eszter-Virág blogger, újságíró, tervező első önálló kiállítása, mely a művészet szubjektivitásával hasonlítja össze a feminizmus értelmezését.”

Nőnap 2020 programok: WAMP

kiskertpiac – tavasznyitó vasárnap

„márciusban virágok, növények, gasztronómiai különlegességek, natúr kencék és természetes dizájn – tavaszváró hangulatban; tavaszi dekorációk, hangulat, színek, illatok, ízvilág …és persze egy kis plusz figyelmesség a Nőknek”

Programok nőnapra: kiskertpiac

Hello Piac Nőnapi Design Vásár / Akvárium Klub

„Hello Piac Nőnapi Design Vásár, Budapest legmenőbb design vására március 8-án az Akvárium Klub Official-ban! Ruhák, kiegészítők, ékszerek, táskák, modern és vintage darabok, igazi kincsek – minden egy helyen a fenntarthatóság, a design, a minőség és az egyediség jegyében. Színes, izgalmas programokkal várunk: smink – és életmód-tanácsadás, workshopok, termékbemutatók, számos kiállító, csodaszép design termékeikkel! Itt mindent meg fogsz találni ahhoz, hogy igazi NŐnek érezhesd magad. Egy nap, egy hely, ami csak Rólad szól! A gyerekeknek külön foglalkozásokkal készülünk.”

Hello Piac Nőnapi Design Vásár / Akvárium Klub

Kreatív álomfejtő workshop

„Kreatív álomfejtő gyakorlatokkal dolgozunk, változatos és színes technikákkal (többek között Jung, Perls és Gendlin gyakorlataival). Hozz magaddal leírva egy friss álmot, amit szívesen megosztasz másokkal!”

Kreatív álomfejtő workshop

Nőnek lenni ✦ Felolvasószínház,virág helyett

„Nőnek lenni JÓ!- gondolta a lány, amikor a levegő körülöttük hordozta a fényt az egyik szemből a másikba, és a másik szemből az egyikbe.” Háy János Hozott lélek című novelláskötetének írásai adnak kiindulópontot Jancsó Sarolta színésznő és Dr. Takács Izolda társadalomkutató „beszélgetéshez”.

Nőnek lenni ✦ Felolvasószínház,virág helyett

Moné Hattori és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Ezen a tavaszváró vasárnapon a zenekar és Moné Hattori hegedűművész – nagyszabású németországi közös turnéjuk előtt – Budapesten mutatnak be egy olyan zenei programot, amely igazi ajándék lehet a hölgyeknek és természetesen az őket kísérő uraknak is. A zeneirodalom legnagyobb alkotásai közé tartozó két Bach-versenyművet, a bravúros Tartini-szonátát, a „Carmen” témáit a vonósokra áthangolva és a romantikus Dvořák-szerenádot az együttes és a varázslatos személyiségű fiatal japán előadó felejthetetlen élményként szeretné átadni a zeneszeretőknek. Olyan koncertre számíthatunk, amelyet Európa bármelyik híres hangversenyterme szívesen fogadna.

Moné Hattori és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Legyen nőnap!

„Mit szólnátok, ha a nőnap nem csak arról szólna, hogy virágot kell venni a nőknek? Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során. Szóljon a nőnap újra a nők jogairól! Szóljon az Isztambuli Egyezmény – vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is – ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé – vagy helyett – kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án.”

Legyen nőnap!

Nőnap a Ráth-villában

„2020. március 8-án vasárnap 15 órától a Nemzetközi Nőnap alkalmából különleges programmal várjuk kedves látogatóinkat a Ráth György-villa A mi szecessziónk és a Drágakőre festve c. kiállításaiban. A vezetett séta során a résztvevők jelmezeket ölthetnek, és a századforduló korát megidéző öltözékekben ismerhetik meg a villa szecessziós enteriőrjeit és műkincseit. Kiemelten a szecesszió nőies oldalával, jellegzetes női tárgyaival, néhány kivételes női alkotójával és ihletőjével foglalkozunk. Minden hölgy vendégünket egy-egy szál virággal várjuk, és talán ezen az ünnepen sem lesz tilos csókot lopni a fagyöngy alatt vagy a pálma árnyékában.”

Nőnap a Ráth-villában

Vacsora négyesben

Donald Margulies Pulitzer-díjas darabja sok humorral, könnyed iróniával, mégis arcpirító pontosságal feszeget ismerős témákat: hogyan működtethető egy házasság? Ki kell-e lépni vagy szabad-e kilépni egy unalmas párkapcsolatból? Változtasson-e az ember az életén, ha a kapcsolatát fojtogató béklyónak érzi? Vagy ahogy Karen teszi fel félénken a kérdést férjének: Hogyan lehet ebben nem elveszni?

Vacsora négyesben

Random Trip – Megyünk a borunk után! Turnényitó Koncert – A38

„Idén március 8-án Nőnapon indul útjára a Random Trip különleges koncertsorozata, amely a 2020-as év során az ország legjelentősebb borvidékeit érinti. Ennek okán a Random Trip csapata épp a borsemleges fővárosban tartja exkluzív rendhagyó turnényitó estjét, amelyen olyan borvidékek termelői – pl. a Pannonhalmi Főapátság vagy a Bolyki Pincészet – képviseltetik magukat, amelyek a nyár és ősz folyamán saját borvidékükön látják majd viszont a zenekart.”

Random Trip - Megyünk a borunk után! Turnényitó Koncert - A38

Ha nem csak nőnapra keresel programot, olvasd el márciusi ajánlónkat: