Édes szerda: Így ünnepeld a Nutella-napot!

Február 5-én az egész világ a Nutella körül forog, az internetet kóstolásra csábító édességek képei lepik el, így szinte lehetetlen nem tudomást venni róla. Az első üveg Nutella 1964-ben gördült le a gyártósorról, és gyorsan etalonná vált a mogyorókrémek között. Ne maradj le a Nutella-nap megünnepléséről, édesítsd meg a hét első napját könnyen elkészíthető, mogyorókrémes finomságokkal!

Nutellás palacsinta

Csak néhány, többnyire minden háztartásban fellelhető hozzávalóra van szükség egy jó palacsintához, ráadásul egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, és csak pár percet vesz igénybe. Hála a Nutellának, a töltelékkel sem kell bajlódnod, a végeredmény pedig egyszerűen nagyszerű, és alig lehet betelni vele. Ha máris megéheztél, és a sütögetést ma inkább kihagynád, vedd célba a Bajnok Palacsintát, akik óriási (és nagyon finom) palacsinta kreációikkal várnak!

Nutella-napra palacsinta

Nutellás muffin

A muffin sütés nem nagy ördöngösség, hiszen az alapanyagokat szimplán össze kell keverni, aztán a Nutellával megspékelt masszát kivajazott/papírral bélelt formákba szedve kb. 20 percig sütni. Turbózz fel egy egyszerű alaprecept akár úgy, hogy megkened a már kész muffinok tetejét, vagy süsd bele a tésztába, figyelve a szárazanyag és folyékony összetevők helyes arányára. Étcsokival és gyümölcsökkel is feldobhatod, vagy nézd meg a CupCake kínálatát, ahol édes a bűnbeesés.

Nutellás muffin

Nutellás gofri

Ha szívesen teszel-veszel a konyhában, és nem zavar, ha picivel több időt kell pepecselned egy édességgel, készíts gofrit! A recept egyáltalán nem bonyolult, de a tésztát nem árt pihentetni, emiatt hosszabb időt vesz igénybe az elkészítés. A friss, házi gofri viszont mindenért  kárpótol, és Nutellával, fagyival a tetején maga a csoda, főleg egy fárasztó hétfő után. Ha erre vágysz, ám inkább beszereznéd valahonnan, vár a Habos Gofri a Ferenciek terén, de benézhetsz Mr. Gofri Sütödéjébe is!

Nutellás gofri