Édes pillanatok: Így ünnepeld a palacsinta világnapját

Egy egyszerű keddnek indult, azonban minden megváltozott abban a percben, amikor rájöttünk, hogy a mai nap ennél sokkal többet tartogat számunkra. Tegyük félre a  hét eleji melankóliát, ma van a palacsinta világnapja!

Ha még nem tudod, hogy mit ennél ebédre, vagy mit ütnél össze vacsorára, ünnepeld a jeles dátumot ezzel az igazán különleges, ínycsiklandozó epres-kókuszkrémes rakott palacsinta recepttel:

Hozzávalók 5 adag elkészítéséhez:

A palacsintához

  • 125 g finomliszt
  • 3.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 ek napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)

A kókuszkrémhez

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg kókusz
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg eper (ízlés szerint)

A palacsintatésztát a szokásos módon sütjük meg. A krémhez először felforraljuk a tejet, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós, majd jöhet a kókusz is. Az epreket megtisztítjuk, csumázzuk, körülbelül félcentis szeletekre vágjuk. Utolsó lépésként következzenek a rétegek: palacsinta, krém, eper, míg el nem fogy! A csodás desszert tetejét gyümölcsdarabokkal, vagy csokiöntettel is díszíthetjük.