A New York Palota Róma termében közel 50 kiállító várja a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 140 féle borát kóstolhatják meg.
A budapesti borvidéki kóstolók közül mindig kiemelkedik a Badacsony New Yorkban névre keresztelt rendezvény, hisz igazi összefogás és együttgondolkodás jellemzi kezdettől fogva. A bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szervezik az eseményt, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület segítségével.
A jubileumi borvidéki bemutatkozásra idén is a patinás New York Palota Róma termében kerül sor, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók.
A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.
Hagyomány, hogy mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb tételek és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig az elmúlt 10 év nagy évjárataiban készült borokon keresztül teszi ugyanezt.
Az esemény menetrendje nem változik: 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. A nagyközönség számára a kapunyitás 16 óra után lesz, de minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.
A rendezvényre jegyet ITT tudsz vásárolni!