Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni januárban

Idén is megfogadtuk, hogy felkutatjuk a legígéretesebb újonnan nyílt helyeket a fővárosban. Ezeket ajánljuk januárra!

Minute Lounge & Bar

Az impozáns Andrássy úton található Minute Lounge & Bar egyszerre idézi meg egy hangulatos társalgó és egy nyüzsgő bár hangulatát: egyedi italkínálattal és mennyei harapnivalókkal várják a betérő vendégeket, az art decót idéző, elegáns környezetben. Megkóstolhatod az egyik különleges koktélkreációt, amilyen például a Pho’Eva, egy tequilából, Fino Sherryből, Pho szirupból, limeból és chiliből készült ital, vagy választhatsz egy régi klasszikust is, amihez jól passzol majd egy tartalmas tarte flambée (lepényszerű francia étel), néhány isteni miniburger vagy egy nagy tál olívabogyó.

1061 Budapest, Andrássy út 8.

Pintxo

A tapasszal közeli kapcsolatban álló pintxo egy Észak-Spanyolországban elterjedt bárétel. A kettő között van egy jól látható különbség, ugyanis a tapával szemben a pintxót egy fogpiszkálóval egy szelet kenyérhez rögzítik. Az Egyetem téren található Pintxo tapasok és pintxók színes kínálatával várja vendégeit, amelyhez kizárólag spanyol alapanyagokat használnak, illetve spanyol és baszk borkülönlegességeket és desszerteket is megtalálunk az étlapon, amilyen például a Catalan Requesón con miel y nueces, egy mennyei túrós édesség mézzel és dióval.

1053 Budapest, Henszlmann Imre utca 1.

The Magic

Harry Potter-rajongók, figyelem! Nem messze az Operaháztól, gyönyörű szecessziós bérházakkal szemben található a The Magic, Budapest első elvarázsolt kastélya, ami ámulatba ejtő belső térrel, mágikus burgerekkel, misztikus gofrikkal és varázslatos (csak alkoholmentes) italokkal nyűgözi le a betérőket. Legyél igazi varázsló vagy csak egy mugli, a The Magic egészen biztosan elvarázsol majd nem mindennapi atmoszférájával, barátságos személyzetével és kreatív ételeivel.

1065 Budapest, Hajós utca 25.

blank

5villa

Az 5villában minden fogás éppen 5 villányi falatból áll, így a vendégek annyi ételt kóstolhatnak meg az étlapról, amennyit nem szégyellnek. Míg napközben a változatos nemzetközi ízeké a főszerep (a kínálat részét képezi például a julienne consommé, ami a franciák zöldséges húslevese, amit kacsamellel töltött raviolival szolgálnak fel, de a zöldborsópürével tálalt mézes-szójás-csilis-gyömbéres sült hasaalja is igazi fúziós csoda), hétvégente éjfél után nyüzsgő szórakozóhellyé változik az 5villa, amikor finom koktélokra és borokra összpontosul a figyelem.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 2.

blank

Zing Burger

Az isteni házi szószáról, friss bucijáról, díjnyertes paradicsomáról és első osztályú marhahúspogácsájáról híres Zing az egyik legnépszerűbb magyar étteremlánccá nőtte ki magát 2013 óta, amikor megnyitott első budapesti üzletük. Nemrég megnyílt a hamburgerező legújabb, kilencedik étterme a fővárosban: a forgalmas Kálvin téren található vendéglátóhely kilencféle hamburgerrel, Philly szendvicsekkel, salátákkal és többféle harapnivalóval várja vendégeit, amilyen például a Buffalo csirkeszárny vagy a jalapeno poppers.

1053 Budapest, Kálvin tér 5.

blank

Asli

Bali ugyan messze van a mi vén Európánktól, de a Kolosy tér legújabb vendéglátóegységének hála, anélkül élvezhetjük a távol-keleti ország ételkülönlegességeit, hogy kimozdulnánk Budapestről. A Kolosy Üzletházban székelő Asli autentikus indonéz ételek, édességek és italok széles választékával invitál minket kulináris kalandra. Akár egy tál gulai kambingot (fűszeres báránycurry), marhahúsos rendangot (a pörkölthöz hasonló egytálétel) vagy pempeket (sós halas torta) választasz, biztosak vagyunk benne, hogy „ide még visszatérek”-érzéssel fogsz távozni.

1036 Budapest, Kolosy tér 5.

blank

PHO18

A mindig mozgalmas Ráday utcán található PHO18-ban minden a névadó vietnámi street food különlegesség körül forog, amelyet az országukból a vietnámi háború elől elmenekülő emberek kezdtek el népszerűsíteni szerte a világon. A bőséges tésztás leves (benne sokféle zöldséggel, mint például bok choyjal, korianderrel, zöldhagymával és csilivel) kapható vegetáriánus, marhahúsos és csirkés változatban, de a PHO18-ban ettük a város egyik legjobb tavaszi tekercsét is. Hétfőtől szombatig délelőtt 11-től este 10-ig várják a vendégeket.

1092 Budapest, Ráday utca 14.

blank

Vivina Café

Egy kedves jegyespár nyitotta még december elején a Kálvin tér közelében található Vivina Cafét, ami a siófoki Café Maran sötét és világos pörkölésű kávéit csempészi a budapesti mindennapokba, de matcha és chai teaválogatás, forró csoki és mindenmentes sütemények is megtalálhatók a repertoárban. Ugorj be egy frissítő eszpresszóra és próbáld ki mellé a Vivina isteni dán fahéjás csigáját bármikor reggel 7 és délután 6 között hétköznapokon, vagy reggel 8 és délután 3 között szombaton.

1056 Budapest, Szerb utca 17-19.

blank