30+ balatoni program adventre, karácsonyra, szilveszterre
2019. december

A Balatonnál decemberben sem áll meg az élet: számtalan program várja a magyar tenger partjára látogatókat. Adventi koncertek, vásárok, karácsonyi és szilveszteri programok tucatjait gyűjtöttük össze nektek ebben a cikkben.  

Adventi vásár a Kistehénben – 2019. december 1., 7-8., 14-15., 21-22., Balatonszárszó

Az adventi hétvégékre a Kistehén udvara átalakul mini adventi vásárrá. Sütnek nektek kolbászt,️ gesztenyét, pogácsát,️ rétest,️ kürtőskalácsot, és lesz forralt bor is. A mesés adventi hangulat megteremtéséhez helyi és környékbeli kézművesek, kereskedők, termelők, és borászok is hozzájárulnak.

Balatoni programok 2019 december: Adventi vásár a Kistehénben

Aranycsengő Adventi Vásár Siófokon 2019. november 30. – december 22.

A siófoki Fő tér november 30-án ünnepi hangulatba öltözik. A Víztorony körül ismét felsorakoznak a díszes pompába öltöztetett kis faházak, melyek tehetséges kézművesek termékeit rejtik. A rendezvény ingyenes és kutyabarát!

Balatoni programok 2019 december: Adventi vásár Siófokon

Kocsmakvíz a Lógó Üvegben – 2019. december 3., Siófok

A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz és a taktikai érzékedet is használhatod.

AWS / Cloud9+, vendég: Gekko, afterparty: JumoDaddy – 2019. december 6., Veszprém

Mesélő karácsony – 2019. december 6., Káptalantóti

Egy kis Mikulás, egy kis mese. Káptalantótiba látogatunk!

Balatoni programok 2019 december: Mesélő karácsony

Mikulásnap a Játékmúzeumban – 2019. december 6., Keszthely

Mikulásnapi programok várják a családokat, gyermekeket a Játékmúzeumban!

Jégre Mindenki! – Megnyit a balatonboglári jégpálya! – 2019. december 6.

Olimpiai bajnokok, műkorcsolya-, jégkorongbemutató és jön a városi mikulás is!

Téli programok a Balatonnál: Jégre mindenki!

XII. Balatongyöröki Adventi forgatag – 2019. december 6-7.

December 6-7. között 12. alkalommal kerül megrendezésre a balatongyöröki Adventi forgatag. A templom alatti téren karácsonyi fényekkel, ünnepi koncertekkel, kézműves termékekkel és kulináris élményekkel várnak minden kedves vendéget.

Mustra – Válogatás a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep gyűjteményéből – 2019. december – 2020. január

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. január 6-ig.

Ingyenes program a Balatonnál: Mustra - Válogatás a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep gyűjteményéből

Mikulás hétvége – 2019. december 7., Zalakaros

… Zsák, zsák telizsák – színes program kavalkád! Mikulás hétvége a Zalakarosi Fürdőn vízi vetélkedőkkel és kreatív foglalkozásokkal.

Évzáró borvacsora a Bock Pincével – 2019. december 7., Vonyarcvashegy

Immár 6. éve, az év utolsó borvacsoráján is a nagy, robosztus boroké, Bock József pincészetéjé a főszerep. A négy fogásos menüt Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje készíti, míg gyertyafényes pincénket örökzöld melódiák zengik be.

Adventi fesztivál Balatonlellén – 2019. december 7-8.

2019. December 7-8-án érdemes Balatonlellére látogatni, mert a téli Balaton egyik legnagyobb rendezvénye várható. Lesz karácsonyi vásár, gasztropiknik, vitorlásverseny, műjégpálya, gyerekjátékok, kézműves sarok. Egész nap elő zene szól majd és vasárnap érkezik a Mikulás is.

Adventi fesztivál Balatonlellén – 2019. december 7-8.

Spájz Értékpiac – 2019. december 8., Siófok

„Igazi kézműves termékeket keres? Meglepné barátait egy jó minőségű kézműves borral, sörrel, pálinkával? Megkóstolná a helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit és a belőlük készített lekvárokat, szörpöket, zöldségkrémeket? Akkor látogasson el hozzánk és vásárlásával támogassa a helyi és kistérségi magyar értékeinket!”

Adventi vásár a Club Hotel Füredben – 2019. december 13-15.

Adventi vásár rendeznek a Club Hotel Füred parkjában. Az eseményen a Szabó és Fia Borpince valamint a Lídia Borház borait is meg lehet kóstolgatni.

Titanic musical – Veszprémi Petőfi Színház – 2019. december 13.

A Veszprémi Petőfi Színház decemberi bemutatója a világhírű Titanic című musical lesz!

Hair – 2019. december 14., Balatonfüred

A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

Hair - 2019. december 14., Balatonfüred

IV. Retronic Fesztivál – Hungarian Stars Edition – 2019. december 14., Veszprém

A tavalyi, nagy sikerű Retronic Fesztivál idén is megrendezésre kerül! Fellépők: V-Tech (Kefir), Krisz Rudi, GrooveHouse, Csordás Tibi (Fiesta), Ámokfutók, Animal Cannibals, Náksi, UFO, Desperado, Pa-Dö-Dö, Happy Gang (Cory), BanDJ.

IV. Retronic Fesztivál - Hungarian Stars Edition - 2019. december 14., Veszprém

14. Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár – 2019. december 14. – 15., Gyenesdiás

Ismét jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral vár mindenkit december 14-15-én a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

6. Tapolcai Jótékonysági Futás – 2019. december 15.

„Idén már hatodik alkalommal fogunk majd össze, húzunk futócipőt, s trappolunk esőben, szélben – akár hóban -, hogy a nehezebb helyzetben élő társaink Karácsonyfája alá is kerüljön meglepetés. Hiszen ami nekünk „apróság”, az másnak egy boldogabb Karácsony!”

Adventi program a Balatonnál: 6. Tapolcai Jótékonysági Futás - 2019. december 15.

Nosztalgia kávéház Németh Gáborral – 2019. december 18., Siófok

Vidám nosztalgiázásra invitálják mindazokat a kedves érdeklődőket, akik szeretik, ismerik és szívesen hallgatják a régi zenéket, slágereket, operett-dallamokat.

Szürkebarát & Lazac – karácsonyi feltöltődés a Badacsonyban – 2019. december 20., Badacsonyörs

„Ezen a hétvégén szeretnénk nektek megmutatni régebbi szürkebarát évjáratokat. Bebizonyítjuk, hogy van létjogosultsága a borvidéken és összehozzuk a lazaccal, amit természetesen ezúttal is kemencében sütünk.”

Első Füredi Karácsony Rakonczai Imrével – 2019. december 21.

„Idén először megrendezzük a Füredi Karácsonyt, ami igen izgalmasnak és kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik a karácsonyi készülődés közepette! December 21-én jön Rakonczai Imre élő koncertje a Club Helkában!”

Első Füredi Karácsony Rakonczai Imrével – 2019. december 21.

Dióhéjban – Diótörő balettszvit – 2019. december 21., Siófok

A Székesfehérvári Balett Színház Diótörő című balettje nyomán készült a Dióhéjban címet viselő balettszvit, amely mintegy „dióhéjban” meséli el Marika álmát a Diótörő babával, a szörnnyel, valamint Diótörő herceggel és Mária hercegnővel. Valamennyi korosztályt megszólító táncszínházi műről van szó.

Karácsonyi varázslat lázában – Karácsony a Babamúzeumban – 2019. december 25-26., Keszthely

Karácsonyi program Balatonnál a keszthelyi Babamúzemban

Szilveszteri programok a Balatonnál:

Szilveszteri túra – Badacsony – 2019. december 29.

„Az Istvándy Birtok és Borműhely idén is megrendezi a már hagyománnyá váló szilveszteri Kéknyelű túráját a Badacsony hegy tetejére, a Kisfaludy-kilátóhoz. Ami biztosan lesz: kellemes hangulat, új Kéknyelű gyöngyözőborunk, finom falatok és élőzenés mulatság.”

Szilveszteri hétvége Tapolcán – 2019. december 30. – 2020. január 1.

30-án kolbásztöltő versennyel és vidám színpadi programokkal várják az ide látogakat, a másnapi szilveszteri programokra hangolódva. 31-én pedig Malom-tó úszáson és Szalay Gyöngyi Emlékfutáson, majd éjjel fergeteges utcabálon vehetnek részt az érdeklődők.

Boeing, boeing – Bérletszünet – 2019. december 31., Veszprém

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is.

Szilveszter – Balatonlelle – Városi Művelődési Ház – 2019. december 31.

Szilveszteri programok a Balatonnál: Szekeres Adrien koncert

Hableány Szilveszter 2019 – Csobbanás az új évbe – 2019. december 31., Badacsonytomaj

Alig vártuk, hogy legyen egy nagy, közös helyünk a szilveszterezésre, hogy méltóképp indíthassuk az új évet Badacsonyban! A Hableány terei tökéletesen alkalmasak erre, és egy kis szerencsével ünneplés közben a faltól falig érő óriási ablakokon keresztül a havas parkban gyönyörködhetünk majd. A havat nem garantáljuk, de a szilvesztert egészen biztosan gazdagon ünnepeljük: művészien összehangolt étel és bor párosítások…és persze élőzene, tánc, jó beszélgetések, koccintás, hajnalig!

Szilveszteri programok a Balatonnál: Hableány Szilveszter 2019 - Csobbanás az új évbe – 2019. december 31., Badacsonytomaj

Szilveszteri Fürdőparty – 2019. december 31., Zalakaros

Szilveszteri Fürdőparty – 2019. december 31., Zalakaros

Szilveszter a Csobáncon Vagányoknak kocsonyával hurkával Tomival – 2019. december 31.

„Találkozás és koccintás a Csobánci Kézműves Csemege portáján 6-fél7 között, majd kalandos följutás a Csobánc tetejére, ahol termoszkereső játék hozhatja meg a forraltborokat és a holdfényes köszöntést. Lefelé máshol megyünk és hurkát, kolbászt vagy kocsonyát falatozunk majd Katáéknál ugyanott, ahonnan kezdtük az estét.”

Állandó programok a Balatonnál:

Liliomkert Piac (minden vasárnap)

A Balaton-felvidék legnépszerűbb termelői piaca minden vasárnap vár bennünket Káptalantótiban. A kézműves ételkülönlegességek, régiségek és helyi gazdaságokból származó termények mellett itt még könyvárusokkal is találkozhatunk, de ha vásárolni épp nem is szeretnénk, a hangulatért mindenképp érdemes kilátogatni.

Veszprémi Állatkert (egész évben)

A Veszprémi Állatkert festői szépségű Fejes-völgyében olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint az egzotikus élőhelyről származó nagymacskák, a hatalmas méretű kamcsatkai medvék, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok; illetve itt található a kisgyermekes családok között hatalmas népszerűségnek örvendő Kölyökdzsungel játszóház és terrárium.