Puskás Aréna-avató és további szuper hétvégi programok Budapesten (November 14-17.)

Úgy tűnik, ezen a hétvégén a kreativitás kerül főszerepbe Budapesten. Workshopok és izgalmas beszélgetések egész sora vár bennünket az alkotás szellemében, de a focirajongók is ünnepelhetnek, hisz végre megnyílik a Puskás Aréna! Nézzük a legjobb hétvégi programokat! 

Csütörtöki programok (november 14.)

Free the Art – Kreatív Budapest

November 14-én este fél 7-kor nyitja meg kapuit Kovács Adél „Free the Art – Kreatív Budapest” című kiállítása a Madách Imre úti Központban. A 2018 óta art directorként tevékenykedő művész tárlatának célja bemutatni, milyen a mai Budapest egy kreatívként dolgozó fiatal szemüvegén keresztül.

Hétvégi programok Budapesten: Free the Art - Kreatív Budapest

Japán napok a Nagycsarnokban

A Fővám téri Vásárcsarnok csütörtökön még várja a japán kultúra szerelmeseit tradicionális finomságokkal és kézműves termékekkel. A rendezvényre kilátogatók izgalmas előadásokat is meghallgathatnak a távoli ország kultúrájáról, valamint workshopokon is lesz lehetőségük részt venni.

Budapesti program a hétvégén: Japán napok a Nagycsarnokban

A dolgozó nő edzésterve

November 14-én rendkívül hatékony munkaerőpiaci köredzésen vehetnek részt az érdeklődők a Loffice Coworkidben. Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország külső kommunikációjáért felelős vezetője például a résztvevő hölgyek gazdasági aktivitásának növelése érdekebén tanít néhány gyakorlatot, de lesz egyéni és csoportos tréning is.

Pénteki programok (november 15.)

Magyarország – Uruguay Puskás Aréna Stadionnyitó mérkőzés

Péntek este egy Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel avatják fel a vadonatúj Puskás Arénát a fővárosban. A 2020-as foci EB egyik helyszínén megrendezendő találkozón a tavaly visszavonult Gera Zoltán is játszik majd, aki ezzel a meccsel vesz búcsút a hazai szurkolóktól.

Hétvégi programok Budapesten: Magyarország - Uruguay Puskás Aréna Stadionnyitó mérkőzés

Tesco Disco // Akvárium

A Tesco Disco partisorozat idei szezonjának egyetlen Akvás bulijára november 15-én pénteken kerül sor. A kizárólag 18 éven felüliek által látogatható estén többek között a Muse, a Kings Of Leon, a White Lies vagy éppen a Twenty One Pilots dalaira táncolhatsz.

Wannabe – Best of ’90S + ’00S // A38 Hajó // 11.15

Az A38 hajó is nagyszabású bulival indítja a hétvégét a péntek esti órákban. A Wannabe partisorozat a kilencvenes és a kétezres évek legnagyobb slágereiből szemezget a pop, a csillám és a szabadság jegyében.

Pénteki programok (november 15.): Wannabe

Orchideák éjszakája az Oázis Kertészetben

November 15-én 16 és 22 óra között fantasztikus kedvezményekkel várnak minden orchidearajongót az Oázis Kertészetekben. Az ingyenes rendezvényen egy pohár pezsgővel a kezünkben ismerkedhetünk a legegzotikusabb fajtákkal, sőt a növényápoláshoz szükséges kellékeket is a megszokottnál alacsonyabb áron szerezhetjük be.

Ingyenes budapesti program: Orchideák éjszakája az Oázis Kertészetben

Szombati programok (november 16.)

A zene éjszakája 

Harmadik alkalommal rendezik meg november 16-án A zene éjszakáját Budapesten. 18 és 24 óra között a főváros 8 frekventált szórakozóhelyén az érdeklődők komolyzenei koncerteket hallgathatnak, többek között a Budapesti Fesztiválzenekar, illetve az ösztöndíjas muzsikus, Fischer Annie jóvoltából.

Szombati programok (november 16.) : A zene éjszakája

Növénycsere és -örökbefogadás/ Utolsó

Szombaton kerül megrendezésre a Szimpla Kert idei utolsó növényvására, a szezonzáró szimPLANT. A virágok között válogatva természetesen ezúttal is lesz lehetőség ismerkedni, cserélni, sőt még kvízjátékok is várnak a kilátogatókra.

8 éves a KÖKI Terminál

2019. november 16-án ünnepli 8. születésnapját a KÖKI Terminál. A legkisebbeket 10 és 18 óra között arcfestés és kézműves foglalkozás, a felnőtteket pedig divatbemutatók és koncertek várják. A fellépők sorában megtaláljuk többek között Kökény Attilát és Singh Vikit, de a helyi tánciskolák növedékei is színpadra állnak majd.

Ingyenes program Budapesten: 8 éves a KÖKI Terminál

Épületséta: Hetven év után

Rendhagyó épületsétán vehetünk részt a nemrégiben felújított Szépművészeti Múzeumban szombaton. Idegenvezető segítségével felfedezhető lesz a hetven év után helyreállított Román Csarnok, de a túrán az is kiderül, mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról.

Épületséta: Hetven év után

Vasárnapi programok (november 17.)

Egy Csepp Világnap

Vasárnap kerül megrendezésre a Millenáris B épületében az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes, a Nemzetközi Diabétesz Világnaphoz kapcsolódó eseménye, melyen a kicsiket a Kolompos együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje, a felnőtteket pedig dietetikai tanácsadás és ingyenes szűrés várja. A műsorvezetők között természetesen ezúttal is feltűnik az alapítvány egyik arca, Erős Antónia.

Vasárnapi programok (november 17.): Egy Csepp Világnap

Rituális fürdő a föld alatt – Magyarország legrégebbi Mikvéje

A Várkert Bazár rendhagyó városnéző sétáján vasárnap leereszkedhetünk a föld alá, hogy felfedezzük a Várhegy egykor virágzó zsidónegyede alatt húzódó pincerendszer zegzugos folyosóit és az ország legrégebbi feltárt mikvéjét (rituális fürdőjét) is.

Vegan Sunday Market

Vasárnap ismét közösségi vegán piac kerül megszervezésre az Anker’tben. A vásárlási lehetőség mellett szokás szerint várnak majd ránk főző workshopok és étkezés, valamint divat témájú kerekasztal-beszélgetések is.

Vegan Sunday Market

WAMP / November 17.

Új helyszínen, a Bálna Budapestben nyílik meg november 17-én a következő WAMP designvásár. A hónap tervezője ezúttal a Tóth Eszter és Sziládi Noémi együttműködéséből született, újrahasznosított anyagokból stílusos kiegészítőket varázsoló Müskinn.

WAMP / November 17.

Ha ennyi budapesti ajánlat nem lett volna elég, további hétvégi programokat itt találsz: