4 izgalmas koktélbár Budapesten, amit érdemes felfedezned

Magunk mögött kellett hagynunk a szabadtéri bulik és Duna-parti borozgatások szezonját, de szerencsére maradt még legalább egy remek lehetőség a kikapcsolódásra a fővárosban: a koktélozás. Íme a 4 kedvenc budapesti koktélbárunk!

Morrison’s 2

Valószínűleg hallottál már, vagy voltál legalább egyszer (de inkább többször) a budapesti éjszakai élet egyik legnépszerűbb találkozópontjaként ismert Morrison’s 2-ben. A belvárosi klub a hét minden napján jó hangulattal várja a bulizni vágyókat, hiszen itt még a szürke hétköznapokon érdekes arcokba futhatunk. Mi több, ha éjfél előtt érkezel, ingyenes a buli! Szeszes italok széles választéka mellett szezonális, prémium minőségű, kreatív koktélkreációkat is kóstolhatsz a Morrison’s 2-ben: az itallap nemrégiben egy gin & tonic szekcióval bővült, amelyben grapefruitos, uborkás és szamócás ízesítésű italok is megtalálhatók.

Funzine Favourite: Amikor összegyűlünk a barátainkkal a Morrison’s 2-ben, hogy kieresszük a gőzt egy hosszú munkanap után, szinte kivétel nélkül mindig a Koktélvilág italcsomagját választjuk, amely tíz választható koktélt tartalmaz, egy igazán pénztárcabarát összegért (10 ezer forint). Attól függően, hány emberrel érkezel, foglalj asztalt és válaszd ki a neked leginkább tetsző italcsomagot a Morrison’s 2 honlapján ITT!

1055 Budapest, Szent István krt. 11.

Koktélbárok Budapesten: Morrison’s 2

Boutiq’Bar

A Paulay Ede utcán található egy első ránézésre hétköznapinak tűnő koktélbár, amely a valóságban folyékony örömöt hoz a mindennapjainkba. Hogy mindenképp megtaláld az ízlésednek megfelelő koktélt, a színes italokat különböző kategóriákba osztották: a Minden, ami érdekes szekcióban például megtaláljuk a Positive Drinking fantázianevet viselő koktélt, ami earl grey teából, Unicum szilvából és egy csipet sóból készül, illetve a személyes kedvencünket is, ami a Rye’n Gosling nevet viseli. Habár a mainstream koktélok nincsenek rajta az itallapon, a bartenderek szívesen teljesítik a vendégek külön kívánságait. A személyzet szakértelme valószínűleg nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Boutiq’Bar bekerült a világ 50 legjobb koktélbárja közé 2012-ben. A koktélok mellé popcorn és uborkás víz is jár.

1061 Budapest, Paulay Ede u. 5.

Budapesti koktélbárok: Boutiq’Bar

WarmUp

Egy dolgot fontos tudnod a WarmUp koktélbárról, mielőtt a bulinegyedben található Nagydiófa utca felé veszed az irányt: az asztalokon nem találsz majd itallapot, ami nem gondatlanságból fakad. Itt a bartenderek személyre szabott koktélokat készítenek, miután néhány gyors kérdés segítségével feltérképezték a vendég ízlését, hangulatát és külön kéréseit, így nagy az esélye, hogy egy olyan különleges italt fogyaszthatunk el, amely jobban passzol hozzánk, mint bármi más azelőtt. A WarmUp csapata minden téren tökéletességre törekszik, többek között ezért dolgoznak kizárólag prémium minőségű szeszes italokkal. A bár minden nap délután 6-tól várja vendégeit.

1072 Budapest, Nagy Diófa u. 26.

Koktélbárok Budapesten: WarmUp

Black Swan Budapest

A fekete hattyú fészke egy teljesen hétköznapi környéken található, egy kívülről átlagosnak tűnő téglafal mögött, ahol csupán pár kiszűrődő fénysáv árulkodik a bársonyfüggönyök mögötti világ izgalmairól. Nem valószínű, hogy véletlenül betérnél a bárba, de hidd el, örökké bánni fogod, ha nem tapasztalod meg a helyet, ahol az illúzió valósággá válik. A maga kiváló ital- és ételkínálatával, a Black Swan Budapest egy art deco stílusú bár, amely olyan emberek találkozóhelyeként szolgál, akik értékelik a kifogástalan minőséget hirdető koktélkultúrát és gasztronómiát. (A bárban olyan Hemingway Daiquirit kapni, amely külön méltató éneket érdemelne.)

1072 Budapest, Klauzál u. 32.

Budapesti koktélbárok: Black Swan

Ha a fenti budapesti koktélbárokat már végigpróbáltad, még van mit tesztelni! Íme néhány frissen nyitott bár, kávézó és étterem: