Sztárhárfások és fiatal tehetségek érkeznek októberben Gödöllőre

Izgalmas és sokszínű koncertekkel várja a 21. nemzetközi hárfafesztivál Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a hangszer szerelmeseit.

A hagyományosan októberben megrendezésre kerülő fesztiválon a különleges hangszer hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek bemutatkozására is sor kerül. A programsorozatot október 3. és 6. között szervezik meg a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében és lovardájában.

Október 3-án, csütörtökön este 7 órakor Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének–hárfaesttel nyitja meg a fesztivált. Műsorukban hallható lesz többek között Händel B-dúr preludiuma és C-dúr Chaconneja, de Monteverdi és Rossini művei is felcsendülnek majd.

Péntek este Farkas Mira Junior Prima-díjas hárfaművész Varga Oszkárral (hegedű) és Devich Gergellyel (gordonka) koncertezik a kastélyhoz tartozó lovardában. Mira több alkalommal adott már szólóestet a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon, de számos külföldi országban, pl. Izraelben és Ausztriában is bemutatkozott a közönségnek.

Szombaton délelőtt ingyenes koncert keretében fiatal tehetségek, Jenei Erzsébet és Goda Sára lépnek színpadra, este 7 órakor pedig a svájci Joel von Lerber ad szólóestet. Joel számos nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést, valamint rendszeresen koncertezik Svájcban és Németországban is.

Végezetül vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea, a fesztivál alapítója ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált, sötétedés után pedig az Accord Quartet csapatával kiegészülő Maria Graf koncertje zárja a négynapos programsorozatot.

blank
Vigh Andrea (Fotó: Posztos János)

A koncertek mellett természetesen idén sem maradhat el a hárfakiállítás, melyen az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek az Anne-Marie és a Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak.