A legjobb filmek nem csak szürke őszi napokra

Megmutatta komor arcát a szeptember, fázósra sikerült a hétkezdés Budapesten. Ha ránk hallgatsz, a borús napokon pléddel betakarózva ülsz a tv vagy számítógép elé, miközben egy jó kis filmmel szórakoztatod magad. Popcornt a kézbe!

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Ugye nem gondoltad, hogy a borús napokhoz egyedül a melankolikus témák illenek? A Johnny Depp főszereplésével készült amerikai horror varázslatos vidékekre hív; középpontjában három titokzatos gyilkosság áll, amelyek gyanúsítottja nem más, mint a Fejnélküli Lovas.

A szerelem hálójában (1998)

A romantikus filmek kedvelőinek ajánljuk Meg Ryan és Tom Hanks filmjét, ami két, egymással hadilábon álló könyváruház-tulajdonos egymásba szeretésének titokzatos, és közel sem egyszerű történetét meséli el. Bár több mint 20 éve került mozikba, ma is aktuális az üzenete.

Good Will Hunting (1997)

Az egyszerű gondnok srác (Matt Damon) körül egyfolytában áll a bál, pedig az esze vág, mint a borotva. Az egyetemen, ahol dolgozik, a professzorokat megszégyenítő módon oldja meg a matematikai feladatokat, de hiába, mert származása visszahúzza. Egyetlen reménye a képességeit felismerő pszichológus.

Átkozott boszorkák (1998)

Sally és Gillian története annak idején lázban tartott mindenkit a testvérpár közötti földöntúli kapocs miatt. A szerelemre vágyó Sally (Sandra Bullock) és csapodár testvére (Nicole Kidman) egy családi átok ellen küzdenek, ám félresikerült varázslatukkal hatalmas galibát okoznak.

Harry és Sally (1989)

Újabb szerelmi történet, újabb kusza kapcsolat, amit ember legyen a talpán, aki ki bír bogozni. Harry és Sally jól tudják, hogy férfi és nő között nem létezhet barátság, ezért éveken át kitartóan tartják a pár lépés távolságot. Csalódásaik aztán mégis összehozzák őket, de mindkettejüket megzavarja a kialakult helyzet.

Karácsonyi lidércnyomás (1993)

Az ünnepek birodalmában nagy változás készül: Halloween város ceremóniamestere a Mikulás szerepére pályázik, mert a háta közepére sem kívánja már a kötelező rémisztgetést. Elraboltatja a nagy szakállút, és intézkedik róla, hogy horrorisztikus ajándékok kerüljenek a fa alá.

Snoopy és a halloween (1966)

Az amerikai rajzfilmben ünnepi hangulat ragadja magával Snoopyt, Linust, és Charlie Brownt. Mindenki örömét leli a készülődésben, beöltözésben, és izgatottan várja, hátha eljön a Nagy Tök. Aki feldobná a hangulatát és nem vágyik stresszes helyzetekre, azoknak ezt az opciót ajánljuk.

Hókusz Pókusz (1993)

Halloween éjszakáján életre kelnek az egykor máglyán elégetett Sanderson nővérek, és mintha mi sem történt volna, folytatják szeleburdi ténykedéseiket. A 300 éves hölgyek varázsát úgy tűnik, senki nem tudja megtörni, míg fel nem tűnik egy rejtélyes fiatal nő és három gyermeke.

Holt költők társasága (1989)

A Welton Akadémia új, elhivatott tanára azon dolgozik, hogy a költészet iránti szenvedélyét növendékeire is átragassza. Ügyködése eredményeként szerelmek szövődnek, ugyanakkor tragikus történésekre is sor kerül sor, és a lázadás szele érinti meg az ódon falakat.