73 éves lenne Freddie Mercury

A Queen legendás énekese 1946-ban szeptember 5-én jött világra, a személyét övező kultusz pedig 28 évvel halála után sem mérséklődik, ezt támasztja alá a zenekar ihlette Bohém rapszódia iránti hatalmas érdeklődés is. Azzal állítunk neki emléket, amit valószínűleg a legjobban szeretett: zenével. 

Freddie Mercury, azaz anyakönyvezett nevén Farrokh Bulsara a zanzibári Stone Townban született és 1964-ben a zanzibári forradalom elől menekülve került Angliába. 1970-ben a Smile együttes frontembere lett, és ezzel egy ikonikus történet vette kezdetét. Az egyszerű körülmények közül Mercury a slágerlisták élére küzdötte fel magát, a leggazdagabb playboyok életmódját választva. Két kézzel szórta a pénzt és kicsapongó életet élt. 1986-ban a Queennel Magyarországon koncertezett, megbabonázva a hazai közönséget. Aki ott volt, máig legjobb koncertélményei között emlegeti a showt. Tehetsége vitathatatlan, ahogyan a zenei világban hagyott, kitörölhetetlen lábnyoma is. Halála után a Genfi-tó partján szobrot állítottak neki.

2018-ban a Speed of Sound magazin összegyűjtötte azt a 10 Queen-számot, amit szerintük alulértékeltek, és mindenkinek sürgősen meg kellene hallgatnia őket. Emlékezz Freddie Mercuryra az alábbi playlisttel!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10