Ebéd, vacsora a szabadban? Buda & Pest is tartogat valamit…

Ha szerencsénk van, a szeptember bővelkedni fog az olyan napokban, amikor még nem szorulunk a négy fal közé. Egyél te is a szabadban, hozd ki a legjobbat az őszből az alábbi lista segítségével!

Budának és Pestnek sem lehet oka panaszra, elbűvölő teraszok, csodaszép kertek itt is, ott is akadnak. Akár street foodra vágysz, akár menő étlapról rendelnél ételt vagy csupán egy frissítő italt szeretnél, mindenre találsz opciót. Az idilli helyek listája hosszú, a lenti felsorolásban személyes kedvenceinkkel együtt vesszük sorra őket.

Buda

Laktató vasárnapi brunch vagy egy jól elkészített halétel? A Hemingway Étteremben bármit választasz az étlapról, a Feneketlen tó látványa mellett élvezheted. Ha fontos a nyugodt atmoszféra, a szintén budai Czakó kert sem fog csalódást okozni. A napi ajánlatokat kellemes környezetben próbálhatod ki, a repertoárban francia sütemények, bonbonok, reggeli különlegességek és finom italok kaptak helyet. A gyönyörűen berendezett Émile szintén nem maradhat le a legidillibb budai helyek listájáról, szépséges belső terei és kerthelyisége mellett mennyei ételei miatt került fel a listánkra. A Kopaszi-gát felé kalandozva a Fruska Bisztrót ajánljuk; a helyszín magáért beszél, az ételek verhetetlenek.

Olasz konyha kedvelői, a ti imáitok is meghallgatásra találtak! A Buda zöldövezetében megtalálható Alessio éttermet hatalmas, árnyas fák veszik körül, és az 1930-as években épült villák mellett sétálhatsz el az oda vezető úton. A menü toszkán ízvilágot varázsol Budapestre, az alapanyagok egyenesen Olaszországból érkeznek. Folytatva a városi oázisok sorát, az elbűvölő Jardinette-ről is szót kell ejtenünk: a mesés környezetben elhelyezkedő étterem a béke szigete, étlapján szezonális, helyi alapanyagokból készült kiváló tételekkel. Álomszép környezete és finom harapnivalói miatt a Pavillon de Paris került budai felsorolásunk végére. A pavilon, az udvari dekoráció, a kellemes fények és a francia konyha ételkülönlegességei egy-egy röpke pillanatra elhitetik velünk, hogy a francia fővárosban múlatjuk az időt.

Pest

A VakVarjú Csónakház a város központjától távolabb esik, ezért tökéletes választás, ha kicsit kiszakadnál a budapesti nyüzsgésből. Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy nehéz ellenállni a teraszról Dunára nyíló kilátás és az ízlelőbimbókat kényeztető fogások csábításának. A Tereza már közelebb van a központhoz; a hatalmas alapterületű étterem az autentikus mexikói ételek nagyágyúja, kertjében hangulatos, színes fényekkel.

Pesten kubai finomságokat is kóstolhatsz a szabad ég alatt a La Bodeguita del Mediónak köszönhetően. Kivételes hely ez, ahol prémium minőségű steak és páratlan hangulat vár rád, ha nyitott vagy egy darabka Havannára. A város kifinomult stílusú éttermei között a villanegyed felhozatalát erősítő La Perle Noire-ral zárjuk a sort, ahol kényelmes kerti bútorokon foglalhat helyet a betérő vendég, és szuper barbecue- és koktélkülönlegességeket tűzhet villájára a friss levegőn.